Salade to go: 52x gezonde lunches in een potje

Door  |  0 reacties

Men neme een mason jar, het kookboek Salade to go en ingrediënten naar wens. Jouw lunch om mee te nemen is binnen no time klaar én ook nog eens heel gezond.

Brood; we weten allemaal dat een overdaad niet goed is. Die koolhydraten blijven aan alle kanten plakken. Maar een gezond alternatief voor de lunch is niet altijd haalbaar. Misschien beschikt jouw werkgever niet over een personeelsrestaurant, is er geen keuken waar je zelf aan de slag kunt gaan of heb je niet het budget om elke dag een gezonde maaltijd af te halen. Het boek Salade to go biedt uitkomst!

Salade to go, 52 gezonde lunchesWat je kunt verwachten van ‘Salade to go’

Met dank aan de 52 recepten in Salade to go kun jij de komende tijd, op een gevarieerde manier van gezonde lunches genieten. Wat je naast dit boek nodig hebt? Een mason jar! Mason jars zijn glazen potjes met een goed afsluitbaar en lekvrij deksel. Hierin kun je alle ingrediënten voor jouw salade stoppen en meenemen naar je werk.

Let wel op in welke volgorde! De saus dien je bijvoorbeeld onderin te doen; bovenin zou betekenen dat je sla en ingrediënten al verleppen en minder knapperig worden. Zware ingrediënten volgen en bovenop leg je bladgroenten en verse kruiden.

Lunchtijd? Keer de pot om in een schaal & mixen maar. Ideaal toch?

Salades to go; enkele voorbeelden

Het boek biedt salades voor alle soorten eters; er zijn recepten voor vegetariërs en voor mensen die van vis, gevogelte of vlees houden. Enkele voorbeelden:

  • Salade van gegrilde Vietnamese inktvis en kruiden
  • Vegetarische salade met geroosterde bloemkool, sugarsnaps en citroenvinaigrette
  • Salade met kip, biet en waterkers met een vinaigrette van geroosterde aardbeien
  • Tropische fruitsalade met muntsiroop
  • Salade van tuinbonen, pecorino & rauwe ham

Gezonder dan die boterhammen. Kom maar op met dat bikinifiguur!

Titel: Salade to go, 52 frisse lunches om mee te nemen
Auteur: Alexander Hart
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Prijs: € 14,99

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *