Chocolademousse recepten om je vingers bij af te likken

Door  |  0 reacties

Chocoholics opgelet: vandaag is het chocolate mousse day! De dag bij uitstek om je te buiten te gaan aan deze goddelijke chocolademousse recepten die we voor je uitzochten. Lees snel verder om te bepalen welke van de negen jouw favoriet is. 

Chocolademousse is een heerlijk dessert, maar wist je dat je er ook allerlei baksels mee kunt maken? Of dat je met het basisrecept perfect kunt variëren? En dat de soort chocolade bepaalt hoe intens de chocoladesmaak is? Dus of je nu fan bent van melk, pure of witte chocolade, chocolademousse kun je voor iedereen naar de smaak maken.

Let op: een traditionele vers gemaakte chocolademousse bevat ongepasteuriseerde rauwe eieren. Zorg dus altijd dat je kraakverse eieren gebruikt. Om deze reden, hoe jammer ook, is chocolademousse beter tijdelijk een no go als je zwanger bent.

Chocolademousse recepten

Alles over de chocolademousse recepten

1. Als je zorgt dat je de benodigde vier ingrediënten voor deze easy chocolate mousse altijd in huis hebt zet je bij onverwacht bezoek toch een heerlijk toetje op tafel.

2. Fan van witte chocolade? Dan is dit recept voor lime white chocolate mousse voor jou ongetwijfeld een topper.

3. Als het dan toch een dag van veel chocolade is dan kunnen we net zo goed een chocolate mousse brownie maken toch? Dubbel smullen.

4. Kijk dit dan! Dit glaasje vol met lekkers heet chocolate lovers triple layer coffee caramel chocolate mousse cakes. Een mond vol, letterlijk en figuurlijk.

5. Wil jij eens flink uitpakken op chocolate mousse day en ga je een bakuitdaging niet uit de weg? Dan is dit recept voor deze prachtige raspberry chocolate mousse cake zeer geschikt.

6. Chocolate mousse met een extraatje? En dat extraatje dan in de vorm van Bailey’s? Check dit recept voor Bailey’s chocolate mousse.

7. Onlangs schreven we al over het prachtige boek Zoet & Shoot van Linda Lomelino. Op haar website vonden we ook een fijn chocolademousse recept: no bake vegan chocolate mousse cake.

8. Zoeter dan zoet; deze Swiss meringues with white chocolate mousse.Maar wat een plaatje! Gegarandeerd blije eters als je ze hier mee verrast.

9. We sluiten af met taart; lemon blueberry shortbread mousse cake met, jawel, witte chocolademousse.

En, ga jij voor een uitdagend recept of houdt je het bij het basis chocolademousse recept? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *