Meer dan 250 super salade recepten

Door  |  1 reactie

Heb jij in de zomer, als de mussen haast van het dak vallen, ook nooit zin in een warme maaltijd? Maar wel trek in frisse salades? Met het boek Supersalades van David Bez zul je deze zomer (en ook de zomer daarop) geen gebrek aan nieuwe salade recepten hebben.

Hoe dit boek, dat geen kookboek, is ontstond

Nee, je hebt geen kookboek in handen als je dit boek koopt. Dat maakt de schrijver David Bez je meteen duidelijk. David is namelijk geen kok. Hij is ‘gewoon’ een Italiaan die het belangrijk vindt om van eten te genieten. Hij is ontwerper, die weet dat het oog ook wat wilt. En die dol is op salades!

De afgelopen jaren maakte David Bez flink wat salade recepten zelf. Aan zijn bureau op kantoor, zonder magnetron. Hij had een waterkoker bij zich om groenten te koken, als hij ze niet rauw verwerkte. En soms bereidde hij bepaalde ingrediënten al de avond daarvoor.

Waarom hij voor deze op het eerste oog omslachtige manier koos? Hij had weinig vertrouwen in winkels en supermarkten die pretenderen dat de selectie en verwerking echt gezond is. Door zelf zijn ingrediënten te selecteren, vermeed hij chemische stoffen, of producten die dan wel vetarm mogen zijn maar barsten van de suiker.

Zijn collega’s raakten enthousiast over zijn immer gezonde en bovenal lekkere salades. Voor David het moment dat hij begon met foto’s maken en het plaatsen van een dagelijkse blog met zijn salade recepten. Na drie jaar elke dag een salade te hebben bereid, soms met minder succes, had hij een mooie selectie van salade-recepten verzameld. En die vind je nu in het boek Supersalades.

Wat kun je verwachten van ‘Supersalades’

Meer dan 250 salade receptenSupersalades is een documentatie van meer dan 250 salade recepten. Maar het is meer dan dat… David legt je uit wat zijn basisregels zijn voor een goede salade – o.a. veel bladgroenten, weinig zoet, veel fruit, weinig koolhydraten – maar dat je deze ook best af en toe mag negeren.

Hij laat je zien wat de basis is van een salade, van de diverse soorten sla, tot gerst en quinoa. Hij vertelt je alles over zijn favoriete salade-groenten en neemt je mee in de wereld van eiwitten, toppings, verse kruiden en dressings. En niet te vergeten welke hulpmiddelen en keukengereedschappen je nodig hebt (en die passen allemaal prima in een la op het werk).

De lekkerste zomerse salade recepten

Meer dan 250 salade recepten vind je in dit unieke boek, opgedeeld in jaargetijden. En met het zicht op de zomer maakten we een selectie van de lekkerste zomerse salades die je in dit boek vindt:

 • Salade met krab, cherrytomaten & waterkers
 • Salade met aardbeien, meloen & amandelen
 • Salade met garnalen, babymaïs & sugarsnaps
 • Salade met roodlof, aardbeien & venkel
 • Salade met hüttenkäse, erwten & komkommer
 • Salade met sperziebonen, rode paprika & wilde rijst
 • Salade met gele paprika, broccoli & kokos

Handig! Bij veel salade recepten worden extra tips gegeven. Hoe je een vegetarische variant kunt maken door slechts één ingrediënt te vervangen bijvoorbeeld.

Benieuwd naar de salade recepten van David? Koop dit boek op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

 1. Donna Luisa

  5 juli 2014 at 12:18

  Wat een gaaf boek! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *