Gezonder eten jouw goede voornemen? Check deze gezonde salade recepten

Door  |  0 reacties

Heb jij goede voornemens gemaakt voor 2016? En zo ja, is gezonder eten er één van? Dan hebben we voor jou negen gezonde salade recepten bij elkaar gezocht. Ze zien er stuk voor stuk heerlijk uit en zijn zeker de moeite waard om uit te proberen. Kijk je mee?

Gezonder eten klinkt soms makkelijker dan het in de praktijk blijkt te zijn. Als je bepaalde gewoontes al jaren hebt, verander je die niet zo 1, 2, 3. Gewoon ergens beginnen en niet alles tegelijk willen veranderen helpt. Zo pak je steeds iets anders aan dat je verandert om uiteindelijk te kunnen concluderen dat je gaandeweg toch die hardnekkige gewoontes hebt verandert. Met deze gezonde salade recepten kun je eenvoudig beginnen meer groente te eten bijvoorbeeld.

Gezonde salade recepten

Alles over deze gezonde salade recepten

1. We beginnen met een groener dan groene salade in de vorm van deze courgettelintensalade met feta en geroosterde noten. Een echte vitamineshot!

2. Is caesar Salad jouw favoriete salade maar baal je van die enorm vette dressing? De dressing in dit recept bevat een stuk minder calorieën. Zo kun je weer zonder schuldgevoel van je lievelingssalade genieten.

3. Simpel maar o zo smakelijk! Deze meloensalade met balsamico is heerlijk bij een zomerse barbecue, maar kan net zo goed bij iedere andere maaltijd als bijgerecht.

4. Verse cranberry’s zijn vooral in de koude maanden van het jaar goed verkrijgbaar, gedroogde cranberry’s kun je het hele jaar door in de winkels vinden. Perfect om deze salade met appel, walnoot en cranberry van te maken.

5. Komen de plakjes komkommer je de neus uit? Probeer dan eens om er een andere draai aan te geven. Bijvoorbeeld door er deze Aziatische komkommersalade van te maken.

6. Bietjes kunnen behalve als warme maaltijd met aardappels ook prima als salade gegeten worden. De combinatie van bietjes, feta en koriander maken deze bietjessalade tot een smaakexplosie. En het ziet er ook nog geweldig uit.

7. Een voorbeeld van een salade die eigenlijk altijd kan; deze salade van tomaat, komkommer, avocado en feta is geschikt als lunch, avondmaaltijd of tussendoortje.

8. Couscous is een dankbare basis voor een voedzame salade. Deze winterse couscous met granaatappel, boerenkool en feta is een complete maaltijd.

9. Zoete aardappel is heerlijk en gezond. Of je hem nu bakt, grilt of pureert. In dit geval is er een zoete aardappelsalade van gemaakt met o.a. paprika en sinaasappel.

Negen gezonde salade recepten om mee te beginnen. Nu volhouden je goede voornemen. Succes!

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *