80+ salade-recepten voor een frisse zomer

Door  |  0 reacties

Hartje zomer. Na een lange werkdag wil je maar één ding: de tuin in met lekker eten. En dan het liefst zonder dat je lang in de keuken staat. Dat kan met dit kookboek dat meer dan 80 salade-recepten bevat.

Salade-recepten verzameld in één boekHet boek Meer dan 80 spannende salades van Caroline Hofberg is een verrassende verzameling van de lekkerste salade-recepten, alle gemaakt met de meest natuurlijke seizoensproducten. Want hoewel wij de meeste salades in de zomer nuttigen, biedt dit boek ook salades voor als de temperatuur onder nul komt. Lekkere warme salades, vol paddenstoelen en wortelgroenten.

Maar dat is niet waarom we voor dit boek vielen. Dat komt door de vele frisse salades, met tomaat, komkommer en ijsbergsla vaak als basis. We pikken een paar van onze favoriete salades eruit, zodat je zelf kunt zien hoe leuk dit boek is!

Lauwe bonen-kipsalade

Snel, lekker en gezond eten is het toppunt van luxe door de week. Wat heerlijk dus dat er zo veel soorten bonen in blik te koop zijn, want bonen zijn en prima basis voor een maaltijdsalade. Vruchten en kip doen het samen altijd goed en met bonen en avocado wordt dit een frisse, vullende salade.

Waarom deze favoriet is? De frisheid van grapefruit samen met onze all time favourite avocado. En kip… ideaal voor een veel te warme dag waarbij je niet te zwaar wilt eten.

Meloensalade met feta en zwarte bonen

Watermeloen en feta zijn overheerlijk op een warme zomerdag. Met bonen wordt het een vullende lunchsalade.

Alsof je met je salade (die overigens in een handomdraai is gemaakt) niet in je eigen achtertuin of op je eigen balkon zit, maar gewoon lekker in Griekenland.

Nectarinesalade met pepersteak

De meeste mensen houden wel van een goed stuk vlees. Laat de saus eens weg maar geef er een frisse salade bij. Vaak zijn de nectarines uit de winkel te hard om zo te eten. Maar als ze hard zijn, zijn ze niet zo zoet en dan zijn ze heel geschikt voor een maaltijdsalade.

De man deze huizes is vaak minder gecharmeerd van salades, “Geef mij maar een goed stuk vlees”. Met deze salade zijn jullie beiden blij!

Risoi met warmgerookte zalm en saffraan

Een pastasalade met warmgerookte zalm, saffraan en groenten is perfect voor in de picknickmand. Risoni ogen als rijstkorrels, maar dit is een pastasoort.

Uiteraard ontbreken ook de pastasalade-recepten niet in dit boek. Dit is onze persoonlijke favoriet.

Meer dan salade-recepten alleen

Naast deze en nog o’n 76 salade-recepten bevat dit boek handige tips. Over basisingrediënten of lekkere dressings. En wat dacht je van recepten voor lekkere dips en bijgerechten? Dat wordt een zomer vol salades!

Bestel dit boek vol salade-recepten >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *