9x zalige kerst bijgerechten

Door  |  0 reacties

Stoofpeertjes, pommes duchesse, haricovert met katenspek: dat moet toch origineler kunnen? Ja! Check deze kerst bijgerechten en verras je gasten.

Toegegeven: een goed stuk lam smaakt extra lekker met pommes duchesse en haricoverts. Maar die kennen we nu toch wel? Word het niet eens tijd voor iets anders, iets originelers? Bij mij in elk geval wel dit jaar, want ik heb door het schrijven van dit artikel zoveel lekkere kerst bijgerechten gevonden.

Het is haast onmogelijk om te kiezen. Toch is het mij gelukt een top 9 kerst bijgerechten voor je samen te stellen. Welke wordt het voor jou?

9x zalige kerst bijgerechten

Alles over deze kerst bijgerechten

1. Wel eens aan gebraden pompoen met bosvruchten gedacht? Past prima bij kalkoen of een stukje wild in mijn optiek.

2. Wil je niet weer pommes duchesse serveren, maar wel aardappeltjes? Wat dacht je van deze gekruide aardappeltjes uit de oven?

3. Spruitjes niet lekker? Wel als je ze goed klaarmaakt. Spruitjes met mosterd en spek bijvoorbeeld. Lekker winters & ideaal voor bij een kerstdiner.

4. Leuk om te zien, lekker om te eten: deze aardappelwaaier met knoflook en spek. Een van de kerst bijgerechten die zonder twijfel bij mij geserveerd zal worden.

5. Nooit geweten, maar wortelen zijn van oorsprong helemaal niet oranje. Zet eens een originele wortel op tafel! Op Uitpaulineskeuken.nl vond ik deze gestoofde wortelen met honing.

6. Vervang de haricoverts met katenspek voor deze bundeltjes van snijbonen, gevuld met geitenkaas en tomaat.

7. Ook bij soep is het leuk om een passend bijgerecht te serveren. Wat dacht je van deze soepstengels?

8. Helemaal in kerstkleur: deze gegrilde tomaatjes met kaas, knoflook & Italiaanse kruiden.

9. Geen haricoverts in spek, maar wel…? Champignons in spek.

Welke van deze kerst bijgerechten wordt het voor jou dit jaar?

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *