Zonder suiker leven?

Door  |  0 reacties

Als zoetekauw dreig ik in de aanval te gaan bij het zien van de cover van Zonder suiker, stop de verslaving, word gezonder.

Ik kan toch niet zonder die overheerlijke witte chocoladekoeken op het werk. Of Twisters in de zomer. Of een bakje chips op zondagavond. Dropjes als toetje. Maar eerlijk… toen ik aan het lijnen was, voelde ik me best lekker zo zonder suiker. Dus ik laat me toch verleiden tot het lezen van de achterflap.

Suiker werkt verslavend en leidt tot allerlei gezondheidsproblemen. Toch blijven we er veel van gebruiken. Hoe dat kan? Het antwoord is heel eenvoudig: we zijn gek op zoet en daar maakt de voedingsindustrie handig gebruik van door aan allerlei, ook hartige, producten suiker toe te voegen. Zo krijgen we ongemerkt ook veel verborgen suikers binnen. Inmiddels staat de teller op zo’n 40 kilo per persoon per jaar.

Slik! Zoveel? Ja echt zoveel! Maar dit boek laat zien dat het ook anders kan, dat je suiker niet per se nodig hebt om goed te kunnen functioneren.

Hoe doe je dat, leven zonder suiker?

Zonder suiker levenDit boek geeft je niet alleen inzicht in de effecten van slechte suikers, het geeft je ook een stappenplan. In 28 dagen (bestaande uit drie fases: ontwennen, ontgiften, vervangen) kun je het roer volledig omgooien. Want dit boek neemt je mee langs handige alternatieven en 120 recepten zonder suiker. En echt: er is nog genoeg over om van te genieten.

Recepten zonder suiker

Wat dacht je van wentelteefjes met ahornsiroop of een broodje geitenroomkaas en honing? Soep van zoet aardappelen of bonte bonensalade met tonijn? Vijgennotenbrood met cranberry’s of eendenborstfilet met bosvruchtenwijnsaus? Kruidige lamstajine met volkorencouscous of mango ijslolly’s met limoen? Als je het zo achter elkaar leest is leven zonder suiker toch geen ramp?

Wil jij het roer omgooien? Wil je afvallen en/of gezonder leven? Dan is het boek Zonder suiker, stop de verslaving, word gezonder echt wat voor jou.

Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *