Hemelvaart

Door  |  0 reacties

Herinner jij jouw eerste vakantie naar het buitenland zonder ouders nog? Ongetwijfeld tal vol toffe herinneringen. Heel anders dan in het (waargebeurde) boek ‘Hemelvaart’.

Vanaf pagina 1 pakt Hemelvaart je en wordt je meegezogen in het verhaal, het verdriet en de vele vragen van non-fictie schrijfster Judith Koelemeijer (bekend van Het zwijgen van Maria Zachea), die graag het verhaal van haar jeugd na bijna 30 jaar met de wereld deelt.

Waar ‘Hemelvaart’ over gaat

Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Tot er de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze terug naar huis…

Judith Koelemeijer was een van hen. In Hemelvaart ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen?

De zoektocht voert haar terug naar Paros, naar de ouders van Annette, de vriendinnen van vroeger en de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hun leven? En waarom lopen hun herinneren aan de fatale nacht zo uiteen?

Wat anderen vinden van Hemelvaart

  • José Ferdinandus, boekhandel Het Leesteken: “Een zonder enig vals sentiment geschreven indrukwekkend monument voor een verloren vriendin.”
  • Hemelvaart, Judith KoelemeijerWim Krings, boekhandel Krings: “Judith Koelemeijer heeft een meesterlijk boek geschreven dat leest als een roman en waarin haar eigen zoektocht aangrijpend worst verteld. Het is net of je er zelf bij bent geweest, zo persoonlijk weet zij het te beschrijven.”
  • Anne de Jager, Boekhandel de Vries: “Een verhaal waarbij je uit het lood wordt geslagen. Een verhaal dat bij je blijft. Prachtig.”
  • Veerle van de Veeken: “In één ruk uit. Realistisch, niet tranentrekkerig maar roerend emotioneel. ‘Mesmerizing’ zouden de Engelsen het ongetwijfeld noemen. Bij-de-strot-nemend.”

Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *