Het verhaal van Marianne Vaatstra

Door  |  0 reacties

Geen boek dat je even relaxt op een vrije middag leest als fijn vermaak. Wel een boek dat je naar de keel grijpt.

Vanaf het eerste hoofdstuk, waarin vrienden en geliefden op zoek gaan naar Marianne en haar lichaam vinden, sleurt het boek je mee in een wereld van verdriet en bovendien onmacht. Tot aan het relaas van Jasper S. tijdens de rechtszaak, wat kippenvel op je hele lichaam bezorgd.

Over ‘Marianne Vaatstra’

In de nacht van 30 april op 1 mei 1999 wordt de zestienjarige Marianne Vaatstra verkracht en vermoord. Ruim dertien jaar later wordt Jasper S. aangehouden en bekent hij de misdaad aan de politie.

Wat maakte de familie al die tijd door? Hoe zwaar drukte het aanvankelijk zo omstreden rechercheonderzoek op het gezin? Wat waren de gevolgen van de jarenlange onzekerheid? Was Jasper S. ook ontmaskerd als de zoektocht van de familie – onder leiding van vader Bauke – was gestaakt?

Boek Marianne VaatstraMisdaadjournalist Simon Vuyk, bekend van o.a. het boek over de vuurwerkramp in Enschede, werd enkele jaren geleden al gevraagd of hij hét boek over de moord wilde schrijven. Na de arrestatie van Jasper S. was het zover. Vuyk schreef een boek dat recht doet aan Marianne Vaatstra.

Familie aan het woord

Wie was zij, uit wat voor een gezin kwam zij? Hoe kon het noodlot haar die fatale nacht treffen? Hoe groot was de schok voor haar familie? Wat overkwam hen allemaal sindsdien? Hoe reageerden zij op de bevrijdende arrestatie en het uiteindelijke vonnis?

Bestel dit aangrijpende verhaal op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *