Superfood, super recepten

Door  |  0 reacties

Superfood: een term die het laatste jaar enorm op is gekomen. Maar wat is het en nog belangrijker: hoe lekker eten kun je hiermee maken? Heel lekker, zo blijkt uit het boek ‘Superfood recepten’.

Superfood: waarom?

Uit onderzoek blijkt dat slechts 35% van de Nederlanders voldoende fruit eet, maar 42% eet voldoende groente op een dag. Volgens het Voedingscentrum is 200 gram groente en twee stuks fruit voldoende, maar dat haalt men dus al niet. En als we dan wel genoeg groente en fruit eten, dan nog is het de vraag of dit echt echt voldoende is. Volgens de schrijvers van dit boek is het dat in elk geval wel als je superfood eet. Zij bevatten namelijk meer gezonde en natuurlijke voedingsstoffen per gram dan normale groente en fruit. Je krijgt zo meer vitaminen, mineralen en antioxidanten binnen.

Naast veel extra voedingsstoffen bevatten ze een enorme hoeveelheid mineralen, dit heeft een helende werking. Superfoods zijn helaas niet erg goedkoop, maar… je kunt ze om te beginnen ook als aanvulling gebruiken. Daarnaast zit je van superfood sneller vol en heb je dus ook minder nodig.

Maar wat valt er dan onder superfood?

Het is een hele lijst, maar om je een indruk te geven: gedroogde bessen en vruchten in hun oorspronkelijke vorm en zongedroogd (denk aan incabessen en moerbeien), diverse ingrediënten in poedervorm (baobab, camucamu, lucuma), zaden en granen als hennepzaden en chiazaden, cacaonibs en cacaopoeder, kokosbloesemsuiker en kokoswater, rauwe honing, bijenpollen, diverse algen en zeegroentes en eiwitpoeders.

In het boek vind je een speciaal katern met alle superfoods per segment. Bijvoorbeeld de superfoods voor als je wilt afvallen, of voor als je meer energie wilt. Zelfs voor anti-veroudering kun je speciale superfoods aan je eten toevoegen. En er zijn superfoods speciaal voor kinderen. Of tegen een lage weerstand.

Toegegeven: het klinkt allemaal niet super-aantrekkelijk en fancy, maar dit boek bewijst het tegendeel.

Superlekkere superfood recepten

Superfood recepten bevat – zoals de naam al aangeeft – naast veel informatie over superfood & gezond eten een uitgebreid superfood receptenkatern.

We maakten een kleine selectie voor je. Wat dacht je van vanille-banaanpannenkoeken of havermuffins met chocopastatopping? Voor de lunch: een hartige omeletrol (met hennepzaad) of kokosbananenbrood.

superfood receptenVoor de lekkere trek: zoete aardappelchips of komkommerrolletjes met avocadodip. Voor het avondeten: gevulde kokosbakjes of bietentaartjes. En je kunt ook gewoon superfoodpatat serveren, met ketchup! En dat is pas een kleine greep uit de vele superfood recepten.

Enthousiast geworden over superfood? Bestel dit uitgebreide kookboek op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *