Top 5 kerstmarkten

Door  |  0 reacties

Als het aankomt op kerstmarkten ben ik niet zo kritisch: als er kerstmuziek is, veel lampjes en glühwein dan ben ik om en is het al snel goed. Volgens Momondo zijn er echter wel kerstmarkten die er uit springen. Zij stelden een top 5 kerstmarkten samen. Waar ga jij heen dit jaar?

Volledige top 5 kerstmarkten

  1. Dresden – Münzgasse
  2. Kopenhagen – Tuinen van Tivoli
  3. Salzburg – Kathedraalplein
  4. Praag – Oude Stadsplein
  5. Brussel – Grote Markt

1. Dresden – Münzgasse

Dresdens’ Kerstmarkt bestaat al bijna 600 jaar en is daarmee de oudste kerstmarkt in Duitsland. Ambachtsmensen uit de hele regio komen naar de markt en daardoor staan er meer dan 250 kerststalletjes met unieke en traditionele producten. Absoluut hoogtepunt is het jaarlijkse stollenfestival gehouden op de tweede zondag in december.

2. Kopenhagen – Tuinen van Tivoli

Ook Europa’s oudste amusementenpark viert feest! Tivoli is elk jaar versierd met honderden kerstbomen en duizenden lichtjes. Één van de grootste attracties is het bevroren meer dat gebruikt wordt als ijsbaan. Het eten en drinken heeft net zo’n grote aantrekkingskracht als de gezellige sfeer en de leuke spulletjes die te koop zijn. In het bijzonder de Glühwein (warme, kruidige wijn) en de warme appelnoedels zijn een aanrader.

3. Salzburg – Kathedraalplein

Één van de meest belangrijke aspecten van een Kerstmarkt is het hebben van een goede locatie. Met op de achtergrond een imposante kerk, torent een middeleeuws kasteel vanaf een heuvel over de markt, en met in het midden een twee verdiepingen tellende fontein, heeft Salzburg’s Kerstmarkt dat zeker.

4. Praag – Oude Stadsplein

Er zijn veel kerstmarkten in Praag, maar één van de beste zit in het hart van de oude stad. In rijen van kleurrijk gedecoreerde kraampjes verdeeld onder een enorme kerstboom, verkopen de marktlieden houten handgemaakte items (zoals de originele Tsjechische marionettenpoppen), handgemaakte sieraden, kaarsen en kristallen. Probeer ook zeker het lokale drankje medovina, een traditionele honingwijn.

5. Brussel – Grote Markt

Met ongeveer 240 houten chalets is Brussels’ Kerstmarkt zeker niet zomaar een klein marktje. Veel landen zijn hier vertegenwoordigd, alhoewel veel van de stalletjes dezelfde producten en kerstdecoraties aanbieden. Het traditionele Belgische eten dat is echter waarvoor je hier naar toe gaat. Wafels, donuts, mosselen… klaar om weggespoeld te worden met een heerlijk Belgisch biertje. En ja, voor de wijnliefhebbers: de glühwein is ook aanwezig!

Ga jij graag naar kerstmarkten en heb je een favoriet? We horen hem graag van je!

Bron: Momondo.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *