Santa Claus Village: de kerstman bestaat!

Door  |  0 reacties

De kerstman een waar sprookje? Nee hoor, de kerstman bestaat! In elk geval in Santa Claus Village in het noorden van Finland.

Slechts twee dagen per jaar is het Kerst (stiekem vinden we dat enorm jammer!), maar wat doet die kerstman toch de rest van het jaar? Dan brengt hij tijd door in Santa Claus Village. Een droom voor elke kerstliefhebber!

Wat is Santa Claus Village?

Hier worden dromen voor de kerstliefhebber werkelijkheid. Want dit is plek waar de kerstman buiten de kerstperiode om verblijft. De plek waar je zelf een keer plaats kunt nemen in de arrenslee. De plek waar je wakker kunt worden onder een heldere sterrenhemel, omgeven met sneeuw.

Het is dus niet gek dat steeds meer mensen de weg weten te vinden naar dit idyllische plekje in het noorden van Finland (op 8 kilometer van Rovaniemi om precies te zijn). Het dorp bestaat nu zo’n 100 jaar, nadat de inwoners geleden geruchten verspreidden over ‘het feit’ dat ze de kerstman zagen. Inmiddels komen zo’n 1,5 miljoen toeristen per jaar naar Santa Claus Village.

Wat kun je allemaal doen in Santa Claus Village?

Je kunt hier kerst inademen tot je er bij wijze van spreke bij neervalt. Je bent omgeven door sneeuw, elfjes en arrensleeën. Ontmoet de kerstman hoogstpersoonlijk in zijn kantoor.

De Kerstman bestaat in Santa Claus VillageSchrijf een kerstgroet aan al je vrienden vanuit het hoofdkantoor, uiteraard bij een knisperende open haard. De post-elfjes zullen jouw brieven persoonlijk afleveren.

Maak kennis met wereldwijde kersttradities. In Santa Park maak je kennis met elfjes en andere kerst-gerelateerde sprookjes.

Bekijk het noorderlicht vanaf Arctic Circle, een uniek natuurfenomeen. Koop handgemaakte kerstcadeautjes van ambachtslieden uit Rovaniemi.

Neem een drankje in de ijzigkoude, maar oh zo mooie Ice Bar. Eet traditionele Finse maaltijden in Christmas House. En ervaar de gezelligste gourmetavond in Santamus.

Zelf naar Santa Claus Village?

Zie jij een tripje Santa Claus Village wel zitten? Jouw trip boek je eenvoudig via Booking.com. Of ga naar de website van Santa Claus Village.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *