Broodbuik Kookboek

Door  |  2 reacties

Na het succes van het boek Broodbuik komt William Davies nu met het Broodbuik Kookboek: meer dan 150 recepten voor gluten- en tarwevrije gerechten.

William Davis: preventief cardioloog die zich verdiept in de gevaren van tarwe en gluten voor de gezondheid. Sinds de verschijning van zijn eerste boek lijkt hij haast wel een wereldster. Zijn boek Broodbuik werd een bestseller in New York en ook in Nederland zijn steeds meer mensen overgestapt op een glute- en tarwevrij leven.

Over Broodbuik

Steeds meer mensen zijn intolerant voor gluten, hebben een tarweallergie of coeliakie. Glutenvrije produkten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de winkels. Maar hoe ongezond tarwe werkelijk is, ook voor iedereen die niet aan bovenstaande lijdt, is veel minder bekend. Als we minder tarwe nuttigen, vallen we niet alleen af, maar verdwijnen allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten, kunnen we ontstekingen remmen en type 2 diabetes terugdringen. Het gevaar van tarwe is hét gezondheidsissue anno nu.

William Davis legt in zijn boek Broodbuik, welke in juli 2013 in Nederland verscheen, precies uit hoe dit werkt. Wegens het grote succes komt hij nu met een boek vol recepten, om een leven zonder glute en tarwe nog makkelijker te maken.

Broodbuik Kookboek: wat kun je verwachten?

broodbuik kookboekVoor wie het boek Broodbuik niet heeft gelezen; dit boek start met een verkorte versie van het eerdere boek. Waarom heb je zo’n buikpijn, alles over de wondere tarwewereld en meer. Verwacht geen compleet boek, dus als je echt alles wilt weten koop dan nog wel even het eerste deel.

Als je alleen maar op zoek bent naar tarwe- en glutevrije recepten dan zit je met het Broodbuik Kookboek helemaal goed. Meer dan 130 pagina’s recepten biedt dit boek. Voor zowel het ontbijt als het avondeten. Voor de borrelhapjes en salades. En ja, ook soepen en stoofpotjes.

Tarwe- en glutevrije recepten: het kan echt lekker!

Wees niet bang dat je jezelf tekort doet als je overstapt op een tarwe- en glutevrij leven. Er blijven genoeg lekkere dingen over, zo blijkt uit dit boek. Wat dacht je van pindakaastaart of varkenshaasje met pecannoten? Of bief-rucolasneetjes bij de lunch en een sperziebonenpotje als avondeten? En als toetje kun je echt wel lekkere brownies eten, mits je het goede recept gebruikt. Zo erg is het dus allemaal niet.

Benieuwd geworden? Bestel het boek op Bol.com >>

Voor de review van dit boek werd een exemplaar beschikbaar gesteld door de uitgever.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

2 reacties

  1. Danielle

    6 januari 2014 at 15:42

    Deze gaat op mijn verlanglijstje!

  2. Suzanne

    13 maart 2014 at 12:43

    Ik heb beide boeken en volg ‘Broodbuik’ sinds begin februari. Het is een hoop aanpassen maar hoop dit echt mijn levensstijl te maken. Ik ben al aardig wat centimeters kwijt en het voelt zoveel beter om gezond te eten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *