5x de beste hardloophorloges

Door  |  0 reacties

Behoort afvallen en meer sporten ook tot jouw goede voornemens? Hardlopen is een goede manier om dit te bereiken. En hardlopen gaat nu eenmaal het makkelijkst met een hardloophorloge.

Wat is een hardloophorloge?

Dit is een horloge die bijhoudt hoe hard je rent en hoever je hebt gelopen. Ook kunnen sommige horloges je hartslag bijhouden. Doordat je deze gegevens hebt kun je heel erg makkelijk je voortgang bijhouden en zien of je je doel hebt behaald voor die training.

Waarom een hardloophorloge?

Niet alleen omdat het erg makkelijk en inzichtelijk is om te weten hoe hard en hoe ver je hebt gelopen. Je kunt jezelf ook eenvoudig doelen stellen (x-kilometer per uur, elke dag een stuk verder) en kijken of je deze hebt behaald.

Welk hardloophorloge moet ik kopen?

Goede vraag! Dit hangt met name af van twee aspecten:

  1. Hoeveel eisen stel je aan een hardloophorloge? Wat moet deze minimaal hebben?
  2. Wat is jouw budget?

Heel persoonlijk dus, maar om je vast op weg te helpen vindt je hier onder in onze ogen goede hardloophorloges voor beginnende en gevorderde hardlopers.

Nike+ Sportwatchhardloophorloges: Nike+ Sportwatch

Nike+ Sportwatch heeft een GPS, een hoogtemeter en eventueel is er een hartslagmeter bij te bestellen. Ook zit er een calorieënteller op. Genoeg functionaliteiten dus!

Als je het horloge synchroniseert met je computer laadt het horloge alle activiteiten naar nike.com. Hier dus al je statistieken bijgehouden voor een compleet overzicht.

Nike+ Sportwatch bestel je v.a. € 169,- >>

 

Garmin ForerunnerHardloophorloges: Garmin Forerunner

De Garmin Forerunner heeft alles wat de Nike+ ook heeft. Alleen zit de hartslagmeter al bij het horloge geleverd. Dat scheelt je dus weer extra geld!

Garmin heeft ook speciaal voor alle soorten hardlopers schema’s gemaakt, waar je gebruik van kunt maken. En net als op Nike.com kun je bij Garmin-connect al je hardloopprestaties bijhouden voor een goed overzicht.

Garmin Forerunner met hartslagmeter bestel je v.a. € 195,- >>

Sigma PCHardloophorloges: Sigma PC

Heb je een wat kleiner budget, kijk dan eens naar de Sigma PC. Op dit hardloophorloge zit wel een calorieënteller en een hartslagmeter, maar geen GPS en hoogtemeter.

Wel handig: de vooringestelde hartslagzones. Selecteer er een van tevoren en het horloge zorgt ervoor dat je niet te hard van stapel zult lopen.

Bestel dit horloge al v.a. € 44,95 >>
 

Polar RS300Xhardloophorloges polar

Nog zo’n budgetvriendelijke! Dezelfde functionaliteiten als de Sigma PC, alleen dit hardloophorloge is uit te breiden met een GPS-meter.

Dankzij de handige hartslagzone ga je nooit te snel of te langzaam. En je traint altijd precies wat je wilt (bijvoorbeeld conditie of vetverbranding). Met de handige fittest kun je direct zien of je conditie vooruit is gegaan.

Bestel dit hardloophorloge v.a. € 94,99 >>

 

MIO AlphaHardloophorloges: MIO Alpha

Ben jij een allround sporter en doe je meer dan enkel hardlopen? Dit hardloophorloge is ook geschikt voor fietsen en fitnessen.

Hij heeft een ingebouwde hartslagsensor en GPS-meter, welke te verbinden is met je Android- of iOS-apparaat. Door middel van Bluetooth kun je het horloge ook nog eens eenvoudig synchroniseren en je statistieken overal bekijken.

Dit hardloophorloge werkt overigens perfect samen met de app Runkeeper.

Bestel de MIO Alpha v.a. € 199,- >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *