Ontdek onontdekt Nederland

Door  |  1 reactie

Eigenlijk is het zonde dat we zo massaal naar het buitenland vertrekken in de zomer, want Nederland heeft zoveel mooie plekjes. En de gemiddelde Nederlander weet van het bestaan van deze unieke plekken vaak niet eens af. Het boek Onverwacht Nederland maakt hier dan ook een eind aan.

We reizen wat af en hebben de halve wereld al gezien. Maar weet je eigenlijk wel hoe bijzonder je eigen land is? En wat voor moois hier te zien is, soms zelfs om de hoek of in elk geval binnen een half uur rijden van je huis?

Bij het lezen van het voorwoord van Sascha de Boer voel ik mij enigszins schuldig. De Oostvaardersplassen zijn praktisch mijn voortuin en ja, ik loop of fiets er wel eens een rondje. Maar de echte schoonheid van dit gebied leerde ik pas kennen door de film De nieuwe wildernis. Oeps, zo zie je maar, de schoonheid van je eigen omgeving & de unieke plekken zie je snel over het hoofd.

Ontdek onontdekt Nederland

Hoe je deze unieke plekken leert kennen? Het boek Onverwacht Nederland is een praktische gids die je meeneemt langs 500 verrassende plekken in eigen land. Weg van de gebaande paden, en inspiratie voor meer dan genoeg uitstapjes voor komend jaar.

Het boek is handig ingedeeld in negen thema-hoofdstukken: Natuur & Groen, Water, Activiteiten & Sporten, Steden & Dorpen, Kust, Festivals & Tradities, Architectuur & Monumenten, Kunst & Cultuur en Historische bezienswaardigheden.

Met de gedetailleerde informatie en tips én de handige kaartjes is het niet moeilijk om met deze gids onvergetelijke uitstapjes in te plannen.

Op de agenda voor 2014Onontdekt Nederland

En zo komt het dat ik het komende periode elk weekend wel wat unieks kan gaan doen. Een kleine greep uit mijn plannen? Wandelen met de hond in de rivierduinen van de Maasduinen. In de zomer punteren in Giethoorn of klimmen in het klimbos op de Lage Vuursche.

Of samen met mijn moeder de onontdekte plekken van Maastricht ontdekken tijdens een paar daagjes weg. Rotterdam ontdekken met Lijn 10, de Rotterdamse variant van de hop on-hop off bus. Ik ga terug in de tijd in Warffum (Groningen). Net zo dichtbij als de Oostvaardersplassen, maar nog nooit geweest: Fort Pampus.

En dat is nog maar een kleine selectie uit dit geweldige boek. Pak je agenda er dus maar bij als je Onverwacht Nederland aanschaft.

Bestel dit boek op Bol.com >>

Voor de review van dit boek werd een exemplaar beschikbaar gesteld door de uitgever.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Karlijn

    18 januari 2014 at 23:29

    Mooie zin: ontdek onontdekt Nederland. Ik vind alleen de foto al prachtig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *