Oud-Hollands snoepgoed: de leukste snoepwinkels

Door  |  0 reacties

Knibbel, knabbel, knuisje… wie knabbelt er aan mijn huisje. Dat wilden wij vroeger ook. Een huis van snoep. Vol toverballen, toffee, dropstengels en bruispoeder. We vervallen in een nostalgische bui en hebben zin in oud-Hollands snoepgoed. Het liefst rennen we direct naar de snoepwinkel.

Snoep kopen voelde vroeger heel anders dan nu. Die gulden, die in je broekzak brandde, daar begon het mee. Daar kon je de hele dag op school al blij van worden. Zodra de laatste bel had geklonken, rende je linea recta naar dat ene winkeltje. Bij binnenkomst zag je ze staan…

Grote glazen potten tot bovenaan gevuld met lekkers waar je uren naar kon kijken zonder dat de eigenaar je stoorde. En dan het uitzoeken, het vullen van jouw eigen puntzak. Twee van die boterbabbelaars? Een schuimblok? Misschien zo’n dropstengel erbij en natuurlijk die hele zure gesuikerde visjes. Daar kon je er wel 10 van nemen.

Tellen en puzzelen en nog eens opnieuw uitrekenen. Had je wel genoeg geld bij je? Tot bij het afrekenen kneep je hem een beetje en het was dan ook letterlijk en figuurlijk een heerlijk moment als je goed had gerekend en die hele volle zak meekreeg.

We hebben spontaan zin in kleverige oud-Hollands snoepgoed, maar waar vinden wij dat tegenwoordig? Bestaat het überhaupt nog? Wij wagen ons aan een zoektocht over het internet en vinden gelukkig meer dan genoeg adresjes door heel Nederland. Te veel om hier allemaal te noemen, daarom vind je hieronder een kleine selectie.

Mis je hier jouw snoepontdekking, laat het ons dan snel weten!

Reacties

Tanja (42) woont samen met Oskar en kat PLUK in Haarlem. Ze wordt blij van alle seizoenen, schrijven, wandelen en foto's maken. Social media vindt ze de beste uitvinding ever en wat dat over haar zegt, leert ze nu op de Open Universiteit bij de studie psychologie. Ze is een regenboogmaker in wording en leeft volgens de stelregel Don't grow up, it's a trap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *