What Maisie Knew

Door  |  0 reacties

Recente cijfers zijn niet bekend, maar naar verluidt loopt meer dan 30% van de huwelijken stuk. Sommigen op een nette manier, anderen worden een vechtscheiding. Vaak met kinderen als de grootste dupe. Zo ook in What Maisie Knew.

Waar ‘What Maisie Knew’ over gaat

What Maisie Knew vertelt het verhaal van de kleine Maisie, wiens ouders Susanna en Beale gaan scheiden. De voogdij wordt via de rechtbank uitgevochten en gaat allesbehalve vriendelijk. Maisie moet niet alleen toekijken en meeluisteren hoe haar ouders elkaar zwart maken, maar ook hoe ze zelf elke keer als geheim wapen wordt ingezet.

Terwijl ze ziet hoe haar ouders elkaar het licht in de ogen niet gunnen, moet ze ook nog eens omgaan met het feit dat haar vader een relatie begint met haar lieve oppas en haar moeder met een op het eerste gezicht kansloze barkeeper. Toch zijn het juist deze twee die zich het lot van Maisie het meest lijken aan te trekken…

Wat wij vonden van ‘What Maisie Knew’

What Maisie KnewHoewel je je niet kunt voorstellen dat er mensen zijn die hun kind zo aan hun lot overlaten en het daardoor net een beetje over the top overkomt, wil je blijven kijken. Al is het alleen maar omdat Maisie een meisje is om verliefd op te worden. Omdat haar schaterlach jou doet laten lachen. En omdat barkeeper Lincoln toch wel een enorm schatje blijkt te zijn.

What Maisie Knew is gebaseerd op een eind 19e eeuwse roman, maar dat is in de film niet te merken. Het is eigentijds ingezet, met Onata Aprile (Maisie) als sterkste punt. Wat zou je graag in dat koppie willen kijken om te zien wat ze echt denkt. Maar juist het feit dat de makers je dit zelf laten bedenken, maakt dat zo’n sterk drama wordt.

Bestel What Maisie Knew nu op Bol.com en laat je meeslepen >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *