Heel Holland bakt (met dit bakboek!)

Door  |  0 reacties

Geheel onverwacht was het succes van Heel Holland bakt niet: het oorspronkelijke programma The Great British Bake Off had zich al bewezen. En in Nederland werkte dat dus ook. En naar alle verwachting wordt het gelijknamige bakboek ook een kaskraker.

Over het tv-programma ‘Heel Holland bakt’

Voor wie het succes-programma heeft gemist: Heel Holland bakt is een televisieprogramma van Omroep Max. In het programma strijden tien Nederlander om de titel ‘Beste thuisbakker van Nederland’. Onder leiding van presentatrice Martine Bijl, die wordt gesteund voor de tweekoppige jury bestaande uit banketbakker Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden, vond in 2013 het eerste seizoen plaats en het tweede seizoen is reeds aangekondigd.

Een succes was het eerste seizoen – dat werd gewonnen door de 27-jarige Rutger van den Broek – zeker. Naar elke aflevering keken 1 tot 1,5 miljoen kijkers. Een enorm aantal! Maar Robèrt en Janny vonden dit succes niet genoeg. En daarom komen ze, nog voor het tweede seizoen, met een speciaal bakboek voor thuisbakkers. Uiteraard, hoe kan het ook anders, met de naam Heel Holland bakt.

De hemel voor (beginnende) thuisbakkers

Dit eerste Heel Holland bakt-boek is een verzameling van basis- en stap-voor-stap-recepten, bedoeld om je op weg te helpen en je te inspireren. Beleef veel plezier aan het maken van mooie en lekkere baksels en laat je niet ontmoedigen als het de eerste keer niet lukt. Blijf oefenen en we hopen dat de tips uit dit boek je daarbij op weg helpen. En wie weet durf je dan de stap aan om je ooit aan te melden als kandidaat van Heel Holland bakt. – Janny & Robèrt

Ooit, ooit… Ik weet niet of dat moment echt voor mij komt: ik maak in een handomdraai een lekker soepje of een mooie quiche, maar bakken is toch wel een andere tak van sport. Ik weet niet hoe jij er over denkt, maar ik vind het tamelijk ingewikkelde stof. Al moet ik zeggen dat dit boek het echt wel een stuk eenvoudiger maakt, Janny en Robèrt zijn sterren in het uitleggen. Ja, dit boek is de hemel voor (beginnende) thuisbakkers.

Wat kun je voor recepten verwachten?

Heel Holland baktDit uitgebreide bakboek kost € 24,95. Best een hoop geld, totdat je weet wat je er allemaal voor krijgt. Om je er van te overtuigen dat het echt een goede aankoop is, alvast een kleine selectie van de recepten (variërend van taart tot brood, en van toetjes tot patisserie) die je in deze bijna 300 pagina’s tellende bak-encyclopedie vindt.

Mijn favoriet: aardbeien taart met witte chocoladeroom. Dé toef op een mooi nagerecht: amandelkrullen. Altijd goed: triple chocolate chip cookies. Lekker voor bij een doordeweeks kopje koffie: zebrakoekjes. Om je vingers bij af te likken: mojito-macarons.

Weekendvoer: breekbrood met kaas en ui of sticky walnotenbolletjes. Lekker voor tussendoor: kaaskrakelingen. Omdat de liefde van de man door de maag gaat: appel-notentaart (daar maak ik de mijne heel blij mee!). Voor een hoge choco-dosis: moelleux au chocolat.

Loopt het water jou al in de mond? Bestel dit boek op Bol.com >>

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *