Brasil! De lekkerste hapjes voor tijdens het WK Voetbal

Door  |  0 reacties

Over precies een maand gaat hij van start: het WK Voetbal. Leuk, gezellig, maar hey… niet weer bitterballen hè? Maak hapjes in stijl, op zijn Braziliaans.

Met het WK Voetbal, maar ook de Olympische Spelen in 2016, in het vooruitzicht staat Brazilië wereldwijd in de spotlights. Het was dan ook wachten tot de Brazilië-producten massaal uit de lucht zouden komen vallen. De leuke pikken wij er natuurlijk uit voor je. Zoals het Braziliaanse kookboek Brasil! Het kookboek.

Waarom Braziliaans eten zo lekker is

Net als bij alle goede dingen in het leven draait het in de Braziliaanse keuken om delen. Brazilianen koken en eten graag samen met hun vrienden en familie en het resultaat smaakt daardoor alleen nog maar beter. Koken doen ze vol liefde, met verse en bovendien exotische ingrediënten. En eenvoudig, je hoeft geen lastige kooktechnieken uit te voeren.

Verwacht geen haute cuisine: Braziliaans eten is een mengeling geworden van de gerechten van Portugese kolonisten, Afrikaanse slaven en de vele Japanse, Italiaanse, Libanese en Duitse immigranten. Lokale producten zijn een must! Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwarte bonen, rijst, varkensvlees, garnalen en de vele vruchten. Zoals açaí, limoenen, bananen, kokos…. Een eindeloos lange lijst! Veelal worden de gerechten gegrild en/of langzaam gegaard.

Over het Braziliaanse kookboek

Braziliaanse kookboekIn Brasil! Het Kookboek nemen David Ponte, Lizzy Barber en Jamie Barber – gezamenlijk eigenaar van het Londonse Cabana, waar je je waant aan de Copa Cabana – je mee langs de geuren, kleuren en verrassende smaken van het Brazilaanse eten. Met ruim 100 gerechten heb je genoeg inspiratie om bij (of voor) elke wedstrijd een nieuwe maaltijd op tafel te zetten.

De ruim 100 gerechten zijn overzichtelijk verdeeld in hoofdstukken als Braziliaans ontbijt, Braziliaanse barbecue (voor het bier en de mijn moet er eerst even een flinke bodem aangelegd worden), barsnacks (ideaal voor tijdens de voetbalwedstrijd), dipsauzen & marinades, Braziliaanse klassiekers in een nieuw jasje, desserts & lekkernijen en uiteraard mogen ook de cocktails (caipirinha!) niet ontbreken. En wat dacht je van troostrijke klassiekers en fruitige ontbijtjes…?

Een paar voorbeelden van Braziliaanse gerechten

Rabanada’s, Braziliaanse wentelteefjes. Pão de queijo, knapperige deeghapjes. Bolinho’s, rijst-kaas-balletjes. Empadinha’s met kip. Linquiça, kruidige knoflookworst. Gegrilde zeebaars in bananenblad. Caipirinha-kip op een bierblik.

En dat is slechts een kleine selectie van alles dat dit boek biedt. Laat je verrassen & ga voor een smakelijk WK Voetbal met dit Braziliaanse kookboek.

Bestel dit exotische kookboek op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *