Veggie Kidz: vrolijk & vegetarisch kookboek voor kinderen

Door  |  0 reacties

Wil jij verantwoord en met pure ingrediënten voor je kind bakken of koken? Veggie Kidz is een vrolijk vegetarisch kookboek vol smakelijke recepten. 

In een tijd dat fastfood-ketens het straatbeeld overheersen, kan het soms best lastig zijn je kinderen aan te zetten tot gezond en goed eten. Want pizza & patat is toch veel lekkerder, want dat krijgen vriendjes ook altijd… We durven de wedden dat deze gesprekken met je kind(eren) over zijn als je ze de gerechten van Veggie Kidz voorschotelt. Of nog leuker: als je ze samen met je kind(eren) klaarmaakt.

Hoe Veggie Kids tot stand kwam

Veggie Kidz is een samenwerking tussen Eef Ouwehand, Monique Jansse & Kyra de Vreeze. Monique (redacteur) en Eef (fotograaf) leerden elkaar kennen toen ze samenwerkten aan een productie voor Happinezz. Al snel, want beiden moeder, kwam het gesprek op kindervoeding. Ze waren allebei op zoek naar gezonde & biologische recepten, vrij van suikers en E-nummers.

In hun zoektocht kwamen ze voedingsorakel Kyra tegen. Met zijn drieën werkten ze intensief aan dit boek. Niet om zoveel mogelijk kinderen vegetarisch te laten worden overigens, maar om ouders af en toe te laten afstappen van aardappel/groenten/vlees-traditie. Gewoon af en toe een dag zonder vlees of vis. Zodat je een balans vindt tussen bewust gezond eten & gezond genieten.

Vegetarisch eten heeft overigens wel zo zijn voordelen, zo lezen we in Veggie Kidz. Zo leven mensen die uitgebalanceerd plantaardig (vegetarisch) eten over het algemeen langer dan vleeseters. En mensen die meer fruit en groenten eten zijn gelukkiger en scoren hoger wat betreft psychisch welzijn. En je draagt natuurlijk niet bij aan het leed waarmee het houden en slachten van dieren toch nog vaak gepaard gaat.

Wat kun je verwachten van Veggie Kidz

Veggie Kidz kookboekNiet alleen heel veel recepten, maar ook heel veel info. Zoals de voordelen van vegetarisch eten (zie boven). Maar ook welke kwalen je kunt verminderen door een ander eetpatroon. Wist je bijvoorbeeld dat kamille en venkelzaad goed helpen bij buikkramp? En dat gember het herstel van griep kan stimuleren en champignons snotneuzen tegengaan? Ook handig: een lijst met de top 50 gezondste voedingsmiddelen.

En dan de recepten, die vergezeld worden van kleurrijk beeld: stuk voor stuk aantrekkelijk om te zien voor kinderen. Zodat je ze wel aan het eten krijgt en ze de supersapjes het liefst in één keer achteroverslaan. En berenbroodjes met (zelfgemaakte) hazelnootpasta kunnen ze echt niet weerstaan hoor!

Wat je verder qua recepten kunt verwachten? Zomerse komkommersoep, spiezen met fruit en speltpoffertjes, feestelijke bananentaart, chocoladeballetjes, tovertoetjes met kwart en fruit, veggie burgers… Tja, als je je recepten zo noemt dan willen jouw kinderen echt wel eten!

Bestel Veggie Kidz op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *