Leer Italiaans koken met Simply Italian

Door  |  0 reacties

Ben je dol op Italiaans koken én eten, maar ben je geen doorgewinterde keukenprinses? Dan is het boek Simply Italian echt wat voor jou!

De Chiappa Sisters – Michela, Emanuela & Romina – zijn binnen de culinaire wereld inmiddels goede bekenden. Ze werkten samen met Jamie Olivier en in Groot-Brittannië heeft een van de zusters, Michela, haar eigen tv-serie, Simply italian. In Nederland zijn ze nog niet echt bekend, maar we gokken dat daar met het boek Simply Italian wel eens snel verandering in kan komen. We laten je nu vast een klein beetje kennis met ze maken:

Wales & Italië, familie en eten. Voor ons zijn deze vier dingen onlosmakelijk met elkaar verbonden en de basis van onze opvoeding. Of we nu in ons ouderlijk huis in Wales zijn of op vakantie in het kleine bergdorpje in Noord-Italië waar we vandaan komen, papa zegt altijd dat la tavola (de tafel) het middelpunt van ons leven is. Het is de plek waar we koken, eten en met elkaar praten.

Nonna als inspiratiebron

Al hun hele leven worden ze omringd door familie en eten, en hun nonna (oma) heeft waarschijnlijk hun liefde voor de keuken doen opbloeien. Hun ouders moesten zuinig leven, zoals veel mensen net na de Tweede Wereldoorlog toen Italië zich middenin een financiële crisis bevond. Toch wist nonna met de meest eenvoudige ingrediënten altijd heerlijke, voedzame Italiaanse maaltijden te bereiden. Ze liet zien dat la cucina povera (de boerenkeuken) ontzettend rijk en smakelijk kon zijn.

Hoe? Ze bedacht slimme alternatieven voor ingrediënten die ze zich niet kon veroorloven. Zo kan een stuk cheddar dat een paar weken aan de lucht is gedroogd tot het keihard is, prima in plaats van Parmezaanse kaast worden gebruikt. Alle recepten die nonna maakte, zijn via hun moeder aan de drie zussen doorgegeven, en die vind je nu dus in het boek Simply Italian.

Hun grootouders van de andere kant hadden trouwens ook een specialiteit: opa was meesterbakker en maakte de beste mokkasoezen. Oma maakte het beste bladerdeeggebak. Driemaal raden waar de bakgeheimen in Simply Italian vandaan komen?

Het doel van Simply Italian

De drie zusters zijn zich er heel goed van bewust dat er vroeger meer tijd was – met name voor oma’s – om veel tijd door te brengen in de keuken. Tegenwoord moet je het koken inpassen in een toch al druk rooster en schiet het koken er vaker bij in dan je lief is. Met dit boek willen de zussen laten zien dat Italiaans koken echt wel gecombineerd kan worden met een hectisch leven & een drukke baan. Met het leven zoals ze dit zelf ook ervaren sinds hun succes.

Allom geprezen

De recensenten en media zijn het er over eens, de Chiappa zusjes brengen een geweldig Italiaans kookboek op de markt:

  • Jamie Oliver: “De Chiappa sisters hebben een briljant evenwicht gevonden tussen troostrijk eten en moderne uitvoeringen van bekende Italiaanse klassiekers, met het ene na het andere heerlijke recept dat een glimlach op je gezicht tovert. En het allermooiste van dit prachtige boek is de passie voor eten en familie die van elke bladzijde spat.”
  • Guardian: “Alsof Michela Chiappa en haar liefde voor eten nog niet onweerstaanbaar genoeg zijn, laat ze het maken van verse pasta er zo simpel uitzien dat je je hoofd in schaamte buigt bij de gedachte om deze bij de supermarkt te halen.”
  • Daily Mail: “Michela zou weleens genoeg in haar mars kunnen hebben om een grootheid als Nigella Lawson van de troon te stoten.”

De recepten uit Simply Italian

Simply Italian, Italiaans kokenEen kleine selectie. Vis en zeevruchten in bierbeslag. Ravioli met kreeft en een lichte boter-kappertjessaus. Nestjes met ricotta, rode peper, citroen en gegrilde groenten. Romige tomatensaus met spinazie en olijven. Salie-walnootpasta. Snelle kip met zoutige parmaham en verse salie. Pannenkoeken met zalm, ricotta en prei. Zomerse spinaziesalade. In de wijn gepocheerde peren. Amandeltaart.

En zoals elk goed Italiaans kookboek betaamt, vind je ook in dit boek recepten voor het maken van pasta. Al is het geen must voor de gerechten, je mag echt wel voorverpakte kopen).

Alle recepten zijn voorzien van een (voor)bereidingstijd, een duidelijk stappenplan, handige tips en leuke icoontjes waardoor je meteen weet met wat voor gerecht je te maken hebt. Zo kun je doordeweeks eenvoudig de snelle recepten eruit pikken en rond de feestdagen gaan voor de speciale gerechten.

 Vaker Italiaans koken?

Als Italiaans koken jouw hobby wordt, zorg dan in elk geval dat je alle basisingrediënten in huis hebt. De drie zusters hebben hiervoor een speciale lijst aangelegd van alle veelgebruikte ingrediënten.

Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *