Gezonde taarten met Goed zoet!

Door  |  0 reacties

100% suikervrij, 75% lactosevrij, 65% glutenvrij: met het boek Goed zoet! is gezonde taarten maken een eitje. En nee, je hoeft echt niet enkel worteltjestaart te eten, dat bewijst Nanne Hogeland zonder twijfel met dit boek.

Zodra we zien dat uitgeverij Loopvis een nieuw kookboek heeft, moeten we die gewoon hebben. Ze hebben stuk voor stuk originele kookboeken en dat bewijzen ze wederom met het boek Goed zoet! van Nanne Hogeland. Dit boek leert je te bakken zonder suiker en laat je zien dat je dan evengoed nog heel lekker kunt eten.

Hoe ‘Goed zoet!’ is ontstaan?

Zwanger van haar dochter Meis werd Nanne Hogeland ziek, erg ziek. Uit onderzoeken bleek dat haar bloedsuikerspiegel enorm schommelde en dat suiker en koolhydraten eigenlijk uit den boze waren. Slecht nieuws voor zoetekauw Nanne. Maar ze moest en al snel kwam ze erachter dat een leven zonder suiker veel aangenamer bleek te zijn. Ze had een betere weerstand, voelde zich fitter en had meer energie. Dat nam niet weg dat ze de zoete taartjes wel miste. En toen begon haar zoektocht naar gezonde taarten. Dat wil zeggen: taarten zonder suiker, maar dan toch lekker zijn.

Gezonde taarten in Goed ZoetGeen gemakkelijke opgave! Ze begon taarten te bakken zonder bloem, suiker en dierlijke producten. Geen succes, het gros verdween in de prullenbak. Omdat de structuur niet je-van-het was, of nog erger: omdat ze ronduit vies waren. En toen kwamen de suikervervangers in beeld. En later stapte ze over op gluten- en lactosevrije taarten. En zo kwam Nanne tot de ontdekking dat je ook zonder suiker of bloem heerlijke, zoete taartjes kunt maken. Of koekjes. Of cake.

Haar ervaringen en inmiddels verworven recepten deelt ze graag. En daarom schreef ze het boek Goed zoet!

Wat kun je verwachten?

Uiteraard bevat dit boek tal van recepten, maar het boek is meer. Voor de bewustwording legt Nanne je aan het begin van Goed zoet! uit waarom suiker ongezond is en waarom je beter geen bloem kunt gebruiken. Ook laat ze je kennismaken met alle mogelijke suiker- en bloemvangers en vertelt ze welke waarvoor geschikt is. En je komt erachter dat groenten in een taart niet alleen zorgen voor meer vitamines, maar dat deze ook nog goedkoper zijn dan de toch wel wat duurdere bloemvervangers.

Onze favoriete gezonde taarten

Het is haast onmogelijk om uit alle recepten van Nanne een favoriet te kiezen. Om je toch enig idee te geven van welke recepten je kunt verwachten in Goed zoet! zetten we onze favoriete gezonde taarten & andere lekkernijen voor je op een rij:

  • Cappuccino cupcakes
  • Cottage cheesecake
  • Chocolade-frambozen-feesttaart
  • Peanut butter chocolate chip cookies
  • Mojito tartelettes
  • Chocolademousse van pompoen
  • Kokos power bites

Zie jij die gezonde taarten ook wel zitten? Voor € 29,95 is dit bakboek van ruim 200 pagina’s voor jou.
Bestel dit boek op Bol.com >>

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *