Afgesneden

Door  |  0 reacties

Paul, forensisch patholoog, moet de strijd tegen de klok aan gaan om zijn dochter te redden. Linda is op de vlucht voor haar stalkende ex en zit op het eiland daar waar de forensisch patholoog moet zijn, maar waar hij niet kan komen. Samen beginnen Paul & Linda aan een ware strijd. Een strijd die je vanaf bladzijde 1 van Afgesneden in zijn greep zou houden.

Afgesneden is het nieuwste boek van Sebastian Fitzek, die eerder succes had met o.a. De ogenverzamelaar en De therapie. Sebastiaan is iemand, zoals Crimezone dat terecht omschrijft, die een kei is in het schrijven van verhalen die van begin tot einde de lezers op het verkeerde been zetten.

Over ‘Afgesneden’

Forensisch patholoog Paul Herzfeld vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met daarin het telefoonnummer van zijn dochter. Hannah is ontvoerd en Herzfeld begint een speurtocht naar zijn dochter. De psychopathische ontvoerder heeft in een ander lichaam de volgende aanwijzing aangebracht en het lijk gedumpt op het strand van Helgoland.

“Ga maar verder met de buikorganen, ik red het alleen wel,” zei Herzfeld, terwijl hij het oculair scherp stelde. Op het eerste gezicht zagen de tekens op de celstof eruit als toevallige verontreinigingen. Maar toen draaide hij het papier honderdtachtig graden en ontwaarde hij alle getallen die erop stonden. Ze zagen eruit als een mobiel telefoonnummer en Herzfeld wilde zijn collega’s net van zijn merkwaardige ontdekking vertellen, toen hij de zes kleine letters onder de getallen ontdekte. Ze sprongen door de microscoop direct in zijn amygdala, in het deel van de hersenen da voor angstreacties verantwoordelijk is. Zijn hartslag versnelde, zweet parelde op zijn voorhoofd en zijn mond werd droog. Tegelijk had Herzfeld nog maar één gedachte: Laat dit asjeblieft toeval zijn.

Afgesneden, Sebastian FitzekHerzfeld heeft echter geen kans om de informatie te verkrijgen: het eiland is door een orkaan afgesneden van het vasteland, de bevolking is geëvacueerd. Er ontvouwt zich een ingenieus spel tussen Herzfeld, de ontvoerder van zijn dochter, en een kwade genius uit het verleden. Een spel dat hij niet zou redden als Linda niet toevallig op de verkeerde plek was geweest…

Wat wij vonden van ‘Afgesneden’

Briljant, in één woord. Maar lees hem niet vlak voordat je gaat eten. Bepaalde scènes, en ook al heb je nooit aan lijkschouwing gedaan, zullen je eetlust ontnemen. Gruwelijk interessant overigens aan de andere kant. En bijster briljant hoe Sebastian Fitzek tot deze verhaallijn is gekomen. Wij zijn fan van zijn nieuwste boek!

Bestel dit boek op Bol.com >>
(ook te bestellen als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *