Parijs voor foodies

Door  |  0 reacties

Als je nog geen weekend Parijs op de planning had staan, dan wil je die wel direct boeken zodra je dit boek hebt geopend. Heerlijk Parijs is een handige encyclopedie van alle culinaire adresjes in de Franse hoofdstad.

One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well. – Virginia Woolf

Het slapen, liefhebben en nadenken zal je in Parijs enorm makkelijk af gaan na het lezen van Heerlijk Parijs. Dit compacte, knalgele boekje is namelijk een verzameling van de beste restaurants en foodshops in Parijs. Verzameld door de Ierse culinaire schrijfster Trish Deseine, die 30 jaar geleden naar Frankrijk verhuisde.

Van de restaurants word ik al weg blij – misschien ook even subtiel aan je vriend voorhouden, genoeg geschikte restaurants voor een huwelijksaanzoek – maar al die lekkernijen in de foodshops. Om honger van te krijgen! Chocolade van Alain Ducasse, Japanse taarten, het lekkerste vlees van Parijs, alles voor een super kaasplateau, de beste plekken om al je ingrediënten te kopen en meer…

Meer dan culinaire adresjes in Heerlijk Parijs

Heerlijk ParijsNaast haar favoriete adressen deelt Trish nog meer in haar Parijs-voor-foodies-encyclopedie.

Ze vertelt je in Heerlijk Parijs alles over het boeken van een tafel in de populaire restaurants en de etiquette die in Parijs gelden. Ze geeft je tips over wijn proeven. Ze vertelt je waarom brood voor Fransozen zo belangrijk is en waarom baguettes in Parijs zoveel lekkerder zijn dan in Nederland.

Ook leuk: een overzicht van de leukste foodmarkten. Inclusief tips over de regels die er op deze markten gelden. Shoppen voor mooi gedekte tafels kun je ook goed in Parijs. Trish zet de mooiste winkels voor je op een rij. Neem een dikke portemonnee mee.

Nagenieten van je weekend Parijs?

Wil je na je weekend Parijs nog steeds genieten van alle lekkernijen? Dit boek bevat ook Trish lievelingsrecepten, inclusief complete menu’s.

Overigens is Heerlijk Parijs ook ideaal als voorpret. Achterin Heerlijk Parijs heeft Trish een handige lijst van blogs en websites samengesteld die allen met Parijs en eten te maken hebben. Trek je er even een paar uurtjes voor uit?

Titel: Heerlijk Parijs
Uitgever: Good Cook Publishing
Prijs: € 19,95

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *