PAAZ

Door  |  1 reactie

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de PAAZ (Psychiatrische Afdeling van een Algemeen Ziekenhuis), weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt.

Iedereen is op zijn tijd wel eens moe of een tikkie depri. Emma raakt echter in een zware burnout, begrijpt niet dat dood willen raar is en wordt uiteindelijk opgenomen op de PAAZ. PAAZ is een waargebeurd verhaal, grappig, rauw, verbazingwekkend en heerlijk om op het strand te lezen en na afloop te denken ‘Mijn leven is zo gek nog niet’.

Over ‘PAAZ’

Paaz, psychiatrische roman van Myrthe vd MeerOp het eerste gezicht is de afdeling psychiatrie niet anders dan de andere afdelingen van het ziekenhuis: je komt met een probleem binnen en je gaat er al dan niet genezen weer weg.

Zo ga je met een gebroken arm naar de Eerste Hulp. Vertel je de dokter wat er gebeurd is, waar het pijn doet en wacht op zijn diagnose. De dokter doet onderzoek, vraagt wat en zegt: “Je arm is inderdaad gebroken. Dat wordt zes weken gips.”

Op een PAAZ gebeurt op het eerste gezicht hetzelfde. Het verschil is echter, dat terwijl jij je in gedachten voorbereidt op een arm in het gips, de dokter je na zijn onderzoek ernstig aankijkt en zegt: “Dit is geen arm, maar een been.” Dan begint het omdenken.

Wat vonden wij van ‘PAAZ’?

Een boek dat je zonder twijfel in een keer uitleest. Need we say more? Nou vooruit… De schrijfster – Myrthe van der Meer – spreekt vanuit haar eigen ervaring. Dat maakt sommige delen extra beklemmend en het hilarische tegen het burleske aan.

Het boek is vlot geschreven. Van der Meer neemt ons mee in haar kronkels, ontroert en is bij tijd en wijle venijnig scherp. Wij vinden het logisch dat Paaz al meer dan 25.000 keer verkocht is, genomineerd werd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en zowel de Psyche Mediaprijs als de Viva 400 prijs gewonnen heeft.

Bestel dit boek bij Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Tanja (42) woont samen met Oskar en kat PLUK in Haarlem. Ze wordt blij van alle seizoenen, schrijven, wandelen en foto's maken. Social media vindt ze de beste uitvinding ever en wat dat over haar zegt, leert ze nu op de Open Universiteit bij de studie psychologie. Ze is een regenboogmaker in wording en leeft volgens de stelregel Don't grow up, it's a trap!

1 reactie

  1. Miranda

    29 juli 2014 at 21:21

    Toevallig heb ik het boek onlangs meegenomen uit de bieb. Extra leuk dus om nu deze recensie tegen te komen. Ik ben erg benieuwd naar het boek en ga het snel lezen. Al vraag ik me even af wat ik me moet voorstellen bij dat burleske 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *