Haal meer uit jouw vakantiefoto’s

Door  |  0 reacties

Het belangrijkste van een vakantie? De ontelbare herinneringen die je er aan over houdt. In je hoofd, maar ook op foto’s. Want wat zijn foto’s een fijne manier om van je vakantie te genieten. En wat is het leuk om deze na thuiskomst aan vrienden en familie te laten zien.

Maar het is een hele kunst: je vakantiebestemming zo indrukwekkend vast leggen als dat je het hebt ervaren. Die zee was toch in het echt veel blauwer? En waarom lijkt het op foto’s altijd minder tropisch dan het daar was? Met het boek De beste fotografietips van Lonely Planet leert reisfotograaf Richard l’Anson hoe je van alledaagse momenten een bijzondere foto kan maken.

Wat kun je verwachten van ‘Fotografietips van Lonely Planet’?

Ik fotografeer heel wat af en zeker op reis. Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik dat zo mooi krijg vastgelegd. Onmogelijk om ‘even’ uit te leggen. Dit boek legt het wel op een eenvoudige en bovenal praktische manier uit. Aan de hand van handige praktijkvoorbeelden. Het boekje is qua formaat nog niet de helft van een Lonely Planet gids, dus je steekt hem eenvoudig bij je als je op reis gaat.

Dé 10 gouden regels van Richard

Richard l’Anson neemt in De beste fotografietips van Lonely Planet meteen mee in zijn 10 gouden regels, waaronder ‘Oefening baart kunst’ (en dat kan ik beamen) en ‘Ontwikkel een vaste routine’, maar ook ‘Doorgrond de betoverende werking van licht’ en ‘Betaal alleen voor een foto als dat gepast is’. Handige regels die je overal en altijd kunt toepassen.

45 praktische fotografietips

Beste fotografietips van Lonely PlanetAls beginnend reisfotograaf heb je echter nog het meeste aan de 45 praktische fotografietips die Richard na de 10 gouden regels geeft. Alles komt hierin aan bod. Van compositie tot belichting. Van de regel van derden tot de omgang met locals als je hen wilt fotograferen. Van fotograferen met je mobiel tot het voordeel van groothoekobjectieven.

Bij alle tips vind je handige voorbeeldfoto’s en vergelijkingen. Erg leerzaam & in alle situaties van toepassing. Niet alleen tijdens het reizen!

Wil jij meer uit jouw vakantiefoto’s halen? Je bestelt dit boek voor slechts € 9,99 op Bol.com >>

Voor de review van dit boek werd een exemplaar beschikbaar gesteld door de uitgever.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *