De laatste dagen van Amelia

Door  |  1 reactie

Kruip in het leven van Amelia en haar radeloze moeder Kate. Een wereld van Facebook-groepen, pesterijen en het gemak én gevaar van social media. De laatste dagen van Amelia is een aangrijpend relaas, over tienerperikelen die anno 2014 echt aan de orde van de dag zijn.

De laatste dagen van Amelia is niet het eerste boek van Kimberley McCreight – die voor haar schrijfcarrière jarenlang voor grote advocatenkantoren in New York werkte – maar wel diegene die voor haar internationale doorbraak zal zorgen.

Waar ‘De laatste dagen van Amelia’ over gaat

De laatste dagen van AmeliaAdvocate Kate Baron haast zich naar de exclusieve privéschool van haar dochter Amelia. Haar altijd zo ijverige en betrouwbare dochter wordt tot haar verbazing en ergernis per direct geschorst; ze heeft afgekeken. Als Kate op school komt wacht haar verpletterend nieuws: Amelia is dood. Ze is van het dak van de school gesprongen. Terwijl Kate in shock verkeert en intens verdrietig is, krijgt ze een anonieme sms: Amelia is niet gesprongen.

Wat hield Amelia geheim? Kate doorspit haar dochters e-mails, sms jes en Facebook-pagina om te achterhalen wat er speelde tijdens de laatste dagen van haar dochters leven. Wat is de rol van haar vader, wie is Ben en in hoeverre is Dylan eerlijk geweest tegen Amelia? De waarheid blijkt duisterder dan Kate ooit had kunnen bedenken.

Wat wij vonden

Hoewel De laatste dagen van Amelia fictie is, ben je je er tijdens het lezen van dit boek enorm bewust van hoe dicht dit verhaal bij de huidige waarheid kan liggen. Hoe onzichtbaar en toch effectief pesterijen via social media zijn, hoe makkelijk het is iemand in een hoekje te drukken. Regelmatig zal je hardop tegen Amelia praten en haar stimuleren iemand in vertrouwen te nemen. Om vervolgens bij een plot uit te komen dat je zelf niet had kunnen voorspellen… Een boek dat je, als je er eenmaal in zit, zeker niet snel weglegt!

Bestel De laatste dagen van Amelia op Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

  1. Sandra

    10 september 2014 at 11:31

    Jeetje, klinkt echt als een spannend boek en lijkt me heel realistisch als ik het zo hoor vooral omdat social media van deze tijd is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *