Het enige echte mandala kleurboek

Door  |  1 reactie

Kun jij ook geen genoeg krijgen van de enige echte kleurboeken, waar we vaker over schreven? Uitgever BBNC heeft nu weer een nieuw, verrassend exemplaar op de markt gebracht: Het enige echte mandala kleurboek.

Mandala’s: wat zijn dat?

Mandala is een woord dat afkomstig is uit Sanskriet, een taal die behoort tot de Indische of Indo-Arische talen. Letterlijk betekent het woord mandala cirkel. Een vorm die daar wordt gezien als magisch, het heeft immers geen begin en geen eind en staat daarmee symbool voor de oneindigheid van het leven.

Waarschijnlijk ligt de oorsprong van de mandala’s in Tibet, waar boeddhistische monniken ze gebruikten bij het mediteren. Omdat ze toen nog geen viltstiften hadden, werden deze dan gemaakt en ingekleurd met gekleurd zand, wat ze door middel van gevouwen papiertjes in de vakjes goten. Als de mandala af was, liepen ze er op hun blote voeten doorheen en begon men weer van vooraf aan. Een rustgevend proces.

Mandala’s kleuren: waarom?

Het tekenen van mandala’s is al tientallen jaren populair onder spirituele mensen. Ze proberen zich hiermee los te maken van oude patronen en denkbeelden, terwijl ze ondertussen zorgen voor de ontwikkeling van je creativiteit. Het inkleuren van de door hen getekende mandala’s is met name rustgevend. En als je één of meerdere kleurboeken voor volwassenen in huis hebt, zul je dit laatste zeker herkennen.

Het enige echte mandala kleurboekWat kun je verwachten van het enige echte mandala kleurboek?

In Het enige echte mandala kleurboek vind je 70 mooie mandala’s die jou ook wijsheid zullen brengen en vooral rust in je hoofd. De ronde kleurplaten kun je naar hartenlust inkleuren met potloden, stift, krijt of zelfs verf. De mandala’s zijn namelijk gedrukt op extra dik papier, waardoor het nooit zal doordrukken. Zet je gedachten even helemaal op nul en ervaar wat de monniken eeuwen geleden al ervoeren.

Titel: Het enige echte mandala kleurboek
Uitgever: BBNC Uitgevers
Prijs: € 12,50

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Annelies

    19 september 2014 at 18:49

    Ik ben fan van mandala’s kleuren, heel ontspannend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *