Markthal Rotterdam: walhalla voor foodies

Door  |  0 reacties

Geïnspireerd op de beroemde Mercados in Valencia, Madrid en Barcelona en Torvehallerne in Kopenhagen worden in oktober de deuren van Markthal Rotterdam geopend. Het belooft een waar foodwalhalla te worden.

Voor een mooie overdekte foodmarkt hoef je vanaf oktober niet meer naar het buitenland. In Rotterdam wordt een hypermoderne marktvloer vol verse producten in een bijzonder gebouw geopend. Een echte hotspot voor foodies! De makers van Markthal Rotterdam willen dat boodschappen doen een hele belevenis wordt en dat je zin krijgt in heerlijke verse producten van de markt.

Een gebouw dat je moet zien!

Vlakbij de Koopgoot vind je de markthal en alleen al het gebouw is indrukwekkend. De markt bevindt zich onder een enorme hoefijzervormige boog met aan de buitenkant appartementen. De wanden en het plafond van de markthal zijn voorzien van een gigantisch kunstwerk, De Hoorn des Overvloeds. Sommigen noemen het al de ‘Sixtijnse kapel van Rotterdam’ en door CNN is Markthal Rotterdam uitgeroepen tot één van de 10 gebouwen die je moet zien in 2014.

Wat kun je straks vinden in Markthal Rotterdam?

Food, food en nog eens food! Net als in het buitenland kun je hier een keur aan verse producten vinden. Je kunt hier terecht voor de gewone boodschappen, maar ook voor vers brood, vis, groenten, zuivel en nog veel meer. Er is maar liefst 1200m2 verkoopruimte en behalve een marktvloer vol verse producten zijn er ook diverse food shops en restaurants te vinden. Ook kun je er leren koken in de kookschool De Wereld van de Smaak.

Op dinsdag en zaterdag is het aanbod nog uitgebreider en vind je voor de deur van Markthal Rotterdam de grootste buitenmarkt van Nederland. Hier vind je naast food ook non-food kramen.

Nog even geduld dus! Maar straks hebben wij ook in Nederland onze eigen Mercado en kun je in Markthal Rotterdam alles vinden wat met food te maken heeft!

Meer weten over Markthal Rotterdam? Ga naar de website >>

Reacties

Jo (32) raakt niet uitgepraat over hardlopen en bezoekt graag concerten en festivals. Ze houdt van lekker eten & drinken, lezen en schrijven. De zon en mooie duurzame producten maken haar blij. Ze is nog lang niet uitgereisd en is dol op sushi en NYC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *