9x originele boekenkasten

Door  |  6 reacties

Er is niks mis met een vertrouwde Billy of Expedit als boekenkast. Sterker nog: ik heb ze allebei ook in huis staan! Maar ik gebruik Billy als kledingkast en in de Expedit staan mijn keukenspullen. En mijn boeken? Die staan helaas niet in een enorm originele boekenkast zoals één van de negen onderstaande…

Ik ben gezegend met een oud en origineel huisje vol balken. Hiertussen zijn op verschillende plekken planken bevestigd en daarop staan mijn boeken. Een creatieve oplossing, ja. Maar dat komt vooral doordat ik veel teveel boeken heb voor mijn kleine huis. Bovendien heb ik door schuine wanden geen plek voor hoge boekenkasten.

Voordat ik op mijn ‘boekenkasten’ kwam, gluurde ik lekker veel op Pinterest. Ik vergaapte me aan veel prachtige, creatieve of originele boekenkasten. En voor Like & Love (it!) zette ik de 9 leukste op een rij!

9x originele boekenkasten

Alles over deze originele boekenkasten

1. Onbetaalbaar, en ongeveer onmogelijk om na te maken, maar het idee is heel gaaf: de Verenigde Staten als boekenkast! Misschien is de vorm van Nederland gemakkelijker?

2. Supersimpel met een origineel eindresultaat: behang je Billy. Zo kun je een goedkope kast helemaal aanpassen aan jouw interieur.

3. Dit is een flinke DIY-klus, maar het eindresultaat is zo leuk. Wie wil deze boekenboom nou niet in z’n (kinder)kamer?

4. Gluur even op Pinterest, en je weet al snel: met oude kistjes kun je véél. Zo ook een originele boekenkast in elkaar zetten. Even een boer uit de buurt lief aankijken en stapelen maar!

5. Deze ‘kast in een kast’ vind ik zelf fantastisch. Er is alleen één maar: het prijskaartje… Ach, een mens moet wat te dromen hebben, toch?

6. Ik denk dat elke bibliotheek deze kast wel zou willen: het is de zogenaamde ‘bibliochaise’! Een stoel en boekenkast in één.

7. Superleuk voor de kinderkamer met een hoog gehalte jeugdsentiment: een stoere boekenkast geheel in Super Mario Bros-stijl.

8. Je kunt er misschien niet veel boeken in kwijt, maar als hondenliefhebber móet je dit boekenkastje in huis hebben. En de krant past precies in z’n bek!

9. Mocht je én een groot huis, én veel boeken hebben, dan is dit de perfecte oplossing. Maak onder de (vaak loze) ruimte onder je trap een boekenkast.

Heb jij een originele boekenkast gespot? Of ben je trots op je eigen exemplaar thuis? Deel ’m dan hieronder met ons!

Reacties

Kristel (29 jaar) reist, festivalt, leest, danst, kijkt films, kookt en schrijft. Ze kan niet kiezen tussen print en online of tussen schrijven en vormgeven en doet daarom van alles wat. Het allerliefst reist ze de hele wereld over.

6 reacties

 1. Marieke

  12 oktober 2014 at 14:01

  Wat een leuke boekenkasten allemaal. Ik vind die met die oude kistjes echt heel erg gaaf!

  • Kristel

   13 oktober 2014 at 09:23

   Vind ik ook! Misschien voor later, als ik in een kasteel woon 😉

 2. Bettie

  12 oktober 2014 at 15:05

  Wat leuk! Vooral die kastjes van oude kisten en die onder een trap! 🙂

  • Kristel

   13 oktober 2014 at 09:25

   Ja, leuk zijn ze hè? Oh, had ik maar zo’n trap…

 3. Manon

  12 oktober 2014 at 15:38

  Wow die van de VS is super vet! Wel jammer dat hij onbetaalbaar is en ik niet zoveel ruimte heb voor zo’n kast haha. Leuk artikel!

  • Kristel

   13 oktober 2014 at 09:25

   Dankjewel! Misschien kun je een kleinere variant knutselen? 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *