Maak van de noot een deugd! Smakelijke kruidnoten recepten

Door  |  0 reacties

Simpel kruidnoten bakken? Nee, kruidnoten zijn pas leuk als je er echt leuke dingen mee doet. Met het receptenboek Maak van de noot een deugd ideeën genoeg.

Hoewel het nieuws momenteel gedomineerd wordt door de zwarte pieten-discussie, is het elk jaar in augustus tijd voor een andere terugkerende Sinterklaas-discussie. De kruidnoten zouden te vroeg in de winkel liggen. Onzin! Kruidnoten eet je het liefst het hele jaar door. En helemaal als je eenmaal het boek Maak van de noot een deugd in huis hebt. Dit kookboek is sinds jaar en dag ons favoriet. Waarom? Dit boek bestaat voor 100% uit kruidnoten recepten. Oh my god!

Over ‘Maak van de noot een deugd’

Maak van de noot een deugd, dat is de naam van dit unieke kookboek. Want in elk recept zijn kruidnoten verwerkt. Dat wordt dus geen kruidnoten bakken, maar nu goed inslaan voor het hele jaar, want deze gerechten wil je niet alleen in december eten. Of… als je graag je handen uit de mouwen steekt: je kunt in het boek ook een recept vinden voor de kruidnoten zelf. Iets meer werk, maar wel lekker vers! Daarna kun je ze verwerken in de gerechten.

Marije & Karin, de schrijfsters van dit boek, kwamen bij ‘toeval’ op het idee nadat ze een stoofpotje met kruidnoten maakten. En later broodcakejes met… juist, kruidnoten! Ze gingen zich afvragen wat je nog meer met kruidnoten kon doen, buiten ze direct opeten. Het kookboek was geboren.

Wat voor kruidnoten recepten kun je verwachten?

Pepernoten bakken: maak van de noot een deugdMaar wat kun je dan zoal maken met kruidnoten? In Maak van de noot een deugd vind je een keur aan kruidnoten recepten.

Bak luchtige pannenkoekjes, uiteraard met kruidnoten. Pepernotenpaté, naar een recept van Ronald Giphart. Of wat dacht je van kruidnoten met melkchocolademousse en mandarijnengraté, voor toetjesliefhebbers? Op koude winteravonden zouden wij echter gaan voor kruidnotenlikeur. Daar moet je het wel warm van krijgen!

Zondags ontbijten doe je de komende maand met luchtige kruidnoot pannenkoekjes. Of met kruidige cruesli. Lunchen op kantoor? Vergeet de bedrijfskantine & neem je eigen broodcakejes (ja, met kruidnoten!) mee.

En wist je dat gehaktballen nog lekkerder worden als je kruidnoten toevoegt? Evenals dat vegetarische stoofpootje overigens. Probeer het zelf! Moet je alleen je goede voornemen om minder kruidnoten te eten wel laten varen…

Daar gaat je goede voornemen om minder pepernoten te eten…

Titel: Maak van de noot een deugd
Uitgever: Loopvis
Prijs: € 12,50

Bekijk op bol.com

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *