Glerups sloffen: altijd warme voeten in de winter

Door  |  44 reacties

We schreven al een uitgebreid artikel over de leukste & warmste sloffen, maar noemden daarin expres Glerups niet. Deze geweldige sloffen zijn zo fijn dat ze een apart artikel verdienen.

Glerups, doesn’t ring a bell?

Toegegeven: de merknaam is in Nederland nog niet zo bekend. Ook voor onze redactie was deze naam nieuw. Althans, we kenden de sloffen, we hadden ze al vaker gespot, maar het merk was niet blijven hangen. Tijd om daar verandering in te brengen!

Glerups zijn handgemaakte sloffen van vilt uit prachtige natuurlijke wol. In Denemarken & de rest van Scandinavië inmiddels mateloos populair. Waardoor? Door het gebruik van vilt en de zachte kalfsleren of natuurrubber zool met voetbed passen ze zich direct aan aan je voet, waardoor je ze eigenlijk niet meer uit wilt doen. Ze zijn, mede door de manier van vilten, sterk en duurzaam.

En niet alleen warm in de winter, maar ook lekker koel in de zomer. Dat is niet een simpel verkooppraatje, we hebben het zelfs getest. Zelfs zonder sokken zijn deze sloffen op een ijskoude dag als vandaag super-lekker warm. Die gaan deze winter dus niet meer uit. En je zou ze ook haast vergeten uit te trekken, ze zitten zo lekker dat je vergeet dat je überhaupt iets aan je voeten hebt.

Hoe het allemaal begon…

Glerups sloffenGlerups werd uit liefhebberij opgestart door Nanny Glerup, die tien jaar geleden het eerste Glerups-paar ontwierp én maakte. Haar eerste ontwerp, de toen nog traditionele grijze vilten variant, vond gretig aftrek. Al snel werd haar eenmanszaak een familiebedrijf, zodat deze unieke sloffen nu in heel Europa worden verkocht.

Machinaal gemaakt? Nee, een groot deel van de productie is simpelweg niet te vervangen voor machines. Ze hebben daarom ook hun eigen fabriek in Roemenië, waar met dank aan een betrouwbaar team en de Gotland schaap steeds meer Glerups-sloffen worden gemaakt. Het assortiment is inmiddels veel breder dan de traditionele grijze vilten variant.

Glerups, van slipper tot laars

De sloffen zijn inmiddels in tal van varianten en kleuren te krijgen. Voor volwassenen heb je een hoge slof (laars), een normale slof (schoen) en de instap-slof (slipper). In toffe kleuren als petrol, rood, oranje, grijs & paars. De volwassen schoenen zijn voorzien van een leren zool, waar dit bij kinderen een rubber zool is. Zij hebben overigens wel de keuze uit dezelfde modellen. Ook zijn er schattige babyslofjes verkrijgbaar (leuk kraamcadeau!).

Win, win, win!

Helaas, deze winactie is reeds verlopen. De winnaars zijn al bekend gemaakt. Ga naar onze win-pagina voor andere leuke acties.

Kun jij niet wachten op deze winactie? Geef je zelf een paar cadeau, of zet ze op je verlanglijstje voor kerst. Wedden dat je nooit meer andere sloffen wilt?
Bestellen? Ga naar Glerups.nl >>

Voor deze review stelde Glerups sloffen beschikbaar. We moesten natuurlijk zelf testen of deze sloffen echt zo lekker zitten. Ja dus!

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

44 reacties

 1. Linda

  3 december 2014 at 20:38

  Ik ben nog op zoek naar nieuwe sloffen. Deze zien er wel fijn en stevig uit!
  Misschien dat de kerstman ze mij dit jaar wilt schenken 🙂

  • Redactie

   3 december 2014 at 20:54

   @ Linda: misschien helpt het delen via social media & heel lief kijken 🙂

 2. Albert

  3 december 2014 at 23:37

  Waarom moet nu zoiets leuks weer zo achterlijk duur zijn

  • Redactie

   4 december 2014 at 00:00

   @ Albert: ze zijn misschien niet goedkoop, maar om het dan achterlijk te noemen. Je betaal voor kwaliteit, duurzaamheid en handwerk. Zonder dat er Aziatische meisjes uitgebuit worden zeg maar…

   • Marieke Koudstaal

    8 december 2014 at 12:48

    Ik wilde ze eerst graag zelf winnen, maar toen las ik dat Loes de Klein ze tijdens haar chemo wil dragen. Ik ken haar niet maar wens haar warme voeten en een volledig herstel. Maat 39 had ze geloof ik.

 3. Astrid

  4 december 2014 at 16:51

  Wat een geweldige actie!! Ik kan wel een nieuw paar sloffen gebruiken, ik vind die bovenin zijn afgebeeld geweldig, zowel het model als de kleur…. en ik heb maat 40!
  Ik ga deze pagina ook snel delen op facebook….
  En waarom… omdat koude voeten hebben gewoon echt niet leuk is!! 🙂

 4. Ellie Bloemendaal

  4 december 2014 at 20:04

  Waarom ik een paar mooie (oranje) Glerups zou willen winnen? Wat een vraag zeg, ze zijn zo geweldig mooi, en volgens mij ook zo behaaglijk lekker warm, wie zou die niet willen winnen. Daarnaast zou ik ze in mijn sieraden galerie gewoon aan kunnen houden, ook als er bezoekers zijn. Die, als ze dat zien, waarschijnlijk ook wel zulke mooie sloffen willen.

 5. Marieke Brown

  4 december 2014 at 20:42

  Zou ze wel eens door mijn moeder van 82 willen uitproberen. Zij gaat met sokken aan, een kruik én elektrische deken slapen. Als haar voeten al warm zouden zijn voor ze in bed stapte scheelde het misschien wel. Ze heeft maat 39 en vindt Petrol/blauw mooi.

 6. Ineke van Loon

  4 december 2014 at 22:08

  Mijn man zal jullie eeuwig dankbaar

 7. Jeroen

  4 december 2014 at 23:16

  Morgen is het pakjesavond, iets met Sinterklaas en Piet
  maar da’s alleen voor kinderen, aan grote mensen doen ze niet
  Dus waag ik via deze weg een poging om te winnen
  een paar sloffen van Glerups, super fijn voor binnen
  Maat 38 past precies en dan het hoge model in Antraciet
  daarmee is mijn partner zeker weten een hele blije griet

  • Redactie

   28 december 2014 at 17:05

   Beste Jeroen, Gefeliciteerd! Je hebt voor je partner een paar Glerups gewonnen. Stuur je ons even je adresgegevens?

 8. Helen Heerschop

  4 december 2014 at 23:28

  Ik zou graag groene hoge in maat 41 willen winnen voor mijn vriendin Marjanne Weggemans……ze heeft namelijk een heel warm hart en ijskoude voeten!

 9. wendela

  5 december 2014 at 01:20

  het is te laat voor mij (en te midden in de sinterklaastijd) om hier grote originaliteit ten toon te stellen….maar ik heb een zoontje van net een paar dagen zeven, die wel heel origineel is. hij heeft zijn eigen stijl en vindt veel van wat je in de winkels ziet maar zo zo. hij zag deze sloffen en was op slag om: die moeten het worden! de overstap van school dit jaar, bleek een overstap op sokken, want op de huidige school moeten de schoenen uit. fijne binnenschoenen heeft hij nog niet. wat hij wel heeft is maat 32 en een voorliefde voor wollen kleren. de kleur? petrol blauw, net als het lint dat ik op zijn mooie vilten mannenhoed zette 🙂

 10. Sofie Dekkers

  5 december 2014 at 14:06

  Oeh, omdat ik altijd koude tenen heb, zouden die rode in maatje 40 een heel leuk kado zijn!

 11. Lucie

  6 december 2014 at 17:39

  Ik doe graag mee voor mijn vriend die in de barre kou veel buiten moet werken, vaak ook met van die werkschoenen aan met ijskoude stalen neuzen. Om hem ‘s avonds wat sneller op te warmen zouden een prachtig maar vooral lekker warm paar hoge Glerups ( maat43) ideaal zijn! Daar wordt hij vast gelukkig van en als hij gelukkig is dan…. worden deze toffe Glerups vanzelf een win-win paar! 😉

 12. Agatha

  7 december 2014 at 10:27

  Voor wie zou ik ze willen winnen? Mijn dochter die altijd kouwe voeten heeft, voor echtegenoot die door zijn door mij gebreide sloffen heen is. Voor oudste die nooit pantoffels aan heeft – dat verandert natuurlijk -, voor andere zoon die een groot huis bewoont, voor zijn vriendin die zo lang moet zoeken naar haar toffeltjes, voor jongste die sinds kort niet meer de pantoffels van zijn pa kan lenen want hij woont op zichzelf. Of voor mezelf? Ik ben na 7 jaar door mijn eigen paar heen….

 13. Marleen

  7 december 2014 at 16:12

  Gewoon voor mijzelf! 🙂 hihi Ik hou van toffels en ze zien er heel comfortabel uit! Maat 37/38, hoog, laag of slipper het maakt mij niet uit in een donkere kleur. xx

 14. marleen

  7 december 2014 at 16:34

  Nog een toevoeging op mijn vorige bericht ( was te snel met op de knop te drukken 🙂 )

  De G is van Gaaf want dat zijn ze zonder meer.
  De L is Leer want daar is de zool van gemaakt.
  De E is van Elegant want het is wel een slof maar een hele mooie.
  De R is van Robuust want ze gaan door de hoogwaardige kwaliteit lang mee.
  De U is van Uniek want ben nog niet eeder van dit soort pantoffels tegen gekomen.
  De P is van Perfect goed voetbed, lekker warm en mooi.
  De S is van mijn favoriete Sloffen want dat zijn het.

  Groetjes Marleen

 15. esmeralda

  7 december 2014 at 23:23

  Maat 43 voor mijn ijsklompjes

 16. Angelina van der Veen

  8 december 2014 at 12:19

  Deze Glerups zien er wel heel mooi uit. Ik heb maat 36 en altijd koude voeten. De kleur maakt mij niet
  uit. Het zou wel heel erg leuk zijn om een keertje wat te winnen.

 17. Marieke Koudstaal

  8 december 2014 at 12:49

  Ik wilde ze eerst graag zelf winnen, maar toen las ik dat Loes de Klein ze tijdens haar chemo wil dragen. Ik ken haar niet, maar wens haar warme voeten en een volledig herstel. Maat 39 had ze geloof ik.

 18. Ella

  8 december 2014 at 13:01

  Ben ruim 2 jaar geleden voor mezelf begonnen. Wat mij het heerlijkst leek was om op de thuiswerkdagen gewoon lekker op mijn sloffen achter mijn bureau te kunnen gaan zitten. Echter… er kan zo maar een klant voor de deur staan…. en dan wil ik op mijn o zo comfortabele Giessweins niet echt gespot worden zeg maar. Het ziet er naar uit dat dit mooie product de voordelen heeft van mijn oude Giessweins maar dan op zo’n manier vormgegeven dat ik er met liefde in gezien zou worden! Dus… ik waag een kansje! Ik vind de blauwe laarsjes het mooist.

 19. Marlou

  10 december 2014 at 17:11

  Prachtige sloffen! Deze lijken me heerlijk warm. Ik verslijt elk jaar wel 2 paar sloffen, maar de Glerups sloffen lijken me wel wat langer mee te gaan! In ieder geval, ze zijn erg welkom voor mijn ijsklompjes! Maat 39, hoog model in licht grijs.

 20. Nicole Heins

  10 december 2014 at 20:52

  Wauw, wat een geweldige sloffen. Deze zou ik heel graag winnen!
  Wie zegt dat Sinterklaas niet bestaat? Kijk maar naar mijn banksaldo, dan breng ik je misschien op andere gedachten. Want alles is op een of andere manier naar Spanje doorgesluist. Geld voor leuke sloffen was er, ondanks het voornemen ze nu echt echt aan te schaffen, dus weer niet. En ik weiger rond te lopen op lelijkerds..
  Daardoor zit ik tijdens de cursus die ik volg altijd met ijskoude voeten. Welke cursus? Voetreflex nota bene!! 🙂

 21. Nicole Heins

  10 december 2014 at 20:55

  O ja, vergeet ik het helemaal door te geven.. ik heb maat 38 en vind knalpaarse laarsjes heel mooi

 22. De Coster An

  10 december 2014 at 21:50

  Zo mooie pantoffels wil ik wel! Lekker warm voor mijn koude voeten. Doe mij maar het petrol kleurige laarsmodel maat 42. Stiekem hopen dat de kerstman ze brengt…

 23. Van Gurp Inge

  11 december 2014 at 21:04

  graag de blauwe maat 39… Misschien super tegen hielspoor…

 24. Maren ryckeboer

  11 december 2014 at 21:52

  Ik doe graag mee. Waarom? Omdat mijn naaimachine op een koude zolder staat en warme voeten een goed begin zijn om een warm gevoel te blijven hebben. Graag het enkel hoge model in rood of petrol
  En nu maar duimen voor warme voeten

  Maren

 25. obex osvaldo

  11 december 2014 at 23:14

  jucheee tiroler bua… nostalgie.. ooit in jongen jaren van oma gehad voor in de sneeuw… geweldig.. onvergetelijk.. even duimen

 26. Ineke de Boer

  13 december 2014 at 13:43

  Fantastisch om iemand blij te maken met een paar heerlijke sloffen, ik hoop dat iemand ze wint die ze heel erg nodig heeft en er geen geld voor heeft!! ik kwijl zelf helemaal weg bij de rode schoen met leren zool in maat 40.
  als ik ze win geef ik ze aan mijn lieve zus met slaapapneu.

 27. barbara huizenga

  14 december 2014 at 22:08

  De donkergrijze laarzen….of lichtgrijs! Omdat ik al maanden regelmatig op de site kijk maar ze steeds net iets te duur vindt om ze zomaar te kopen….maar wat zijn ze gaaf!!! En gaan heel wat langer mee dan mijn hema-sloffen die ik nu draag.

 28. Ingrid

  15 december 2014 at 07:01

  de grijze slipper met leren zool, maat 37, ontvang ik heel graag onder de kerstboom

 29. Fons

  15 december 2014 at 22:31

  Lijkt me helemaal niks, ik heb ook helemaal geen zin om voor een paar vilten crocs in aanmerking te komen. Geef maar een maatje 43 weg aan een arme zwerver achter de fabriek in Roemenië. Daar word ik nou blij van!

 30. Marielle Jansen

  18 december 2014 at 00:17

  Zien te geweldig uit. Die rode met lederen laars vind ik erg mooi. Maat 39!

  • Marielle Jansen

   18 december 2014 at 00:19

   Rode laars met lederen zool bedoel ik!!!

 31. mauri

  18 december 2014 at 01:22

  ik zou deze ook goed kunnen gebruiken want na mijn chemokuur heb ik enorm veel last van heel koude voeten. zou mooi geschenkje zijn mijn maat is 40-41
  Veel succes aan iedereen die meedoet
  iedereen een Zalig Kerst en een heel Voorspoedig Nieuwjaar.

 32. Irene Ellermeijer

  22 december 2014 at 16:47

  Lichtgrijze met rubberen zolen in maat 39, zodat ik na mijn heup en knieoperatie én warme voeten hou én niet kan uitglijden. Lijkt me helemaal top.

 33. Irene Ellermeijer

  22 december 2014 at 17:01

  Hmmmmmmmmmm, Lichtgrijze met rubberen zolen in maat 39, zodat ik na mijn heup en knieoperatie én warme voeten hou én niet kan uitglijden. Lijkt me helemaal top.

 34. Hester

  23 december 2014 at 14:56

  oeh ja, doe mij maar die hoge sloffen in het bruin, maat 38. Eindelijk mooie sloffen gevonden, wol én leer, kan niet beter!! Complimenten aan Glerups, duurzaam en mooi.

 35. inge

  23 december 2014 at 19:12

  Lijkt mij zalig! Ik loop het liefst altijd op sokken of blote voeten. Maar dat is zo koud. Deze sloffen kunnen nog wel eens de oplossing zijn. Liefst in het paars!

 36. Nicolette Weberink

  26 december 2014 at 11:36

  Ik wil ze wel proberen, ik heb altijd koude voeten, je draagt ze zo te zien zonder sokken… Ik ben wel erg benieuwd of ze inderdaad zo comfortabel en warm zitten als hier gezegd wordt.

 37. Karina

  26 december 2014 at 23:43

  Wauw, voor mijn dagelijks enorm kouwe kakkies die in petrol blauw!
  Dat scheelt zeker weten heel veel hittepit die in de magnetron liggen te zweten.
  Vooral de frisse avonden nekken me, met deze vilten sloffen in maat 38 zeg ik tegen de kou: lekker puh

 38. Alda Gijsen

  27 december 2014 at 19:41

  Ik zou deze graag winnen als verrassing voor mijn kleindochterje, maat 35

 39. Martine Vermeiren

  27 december 2014 at 20:30

  Superwarme sloffen?! Dan heeft mijn dochter eindelijk de ideale voetverwarmers! Graag win ik een paar hoge of gewone Glerups maat 39, eventueel in haar lievelingskleur groen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *