Onder de kerstboom! 9x kleurboeken voor volwassenen

Door  |  6 reacties

Kleurboeken voor volwassenen: hoewel we er al een jaar over schrijven is de hype momenteel groter dan ooit. Wij verwachten dan ook dat er flink wat kleurboeken onder de kerstboom zullen liggen. Wil jij er ook een cadeau geven (of vragen)? Wij zetten de leukste kleurboeken voor volwassenen op een rij.

Helemaal niet zo gek, want kleurplaten zijn al lang niet meer alleen maar voor kinderen. Sterker nog: of je nu 20, 30 of 40 jaar oud bent: kleuren is in. – Bron: NOS

Ook de NOS maakte van de week melding van de hype onder volwassenen. Kleuren is niet langer voor kinderen, en ook niet voor 50+-ers zoals het aanvankelijk leek toen de kleurboeken voor volwassenen op de markt kwamen. Nee, kleuren gebeurt in alle leeftijdscategorieën, en misschien wel in het bijzonder onder de drukbezette 30-ers. Kleuren biedt namelijk ontspanning, het verlaagt je stressniveau en je wordt er creatiever van.

In een tijd dat we gek worden van de digitale prikkels (hoe vaak kijk jij op je telefoon om te checken of er nog wat nieuws is binnengekomen?) is dit een fijne escape. Even ontsnappen aan de dagelijks drukte en gewoon even kleuren. Hoofd leeg, verstand op nul.

Kleurboeken onder de kerstboom

Supersand is dit jaar hét Sint- & Kerstcadeau voor kinderen. Voor volwassenen verwachten wij dat de verkoop van kleurboeken voor volwassenen nog meer gaat stijgen. Kleurboeken zijn immers al te krijgen € 6,95 en daarmee geschikt voor ieder budget. Het is echter nog wel een opgave om uit al die kleurboeken voor volwassenen te kiezen…

Onze favorieten kleurboeken voor volwassenen

Het afgelopen jaar hebben we meer dan eens aandacht geschonken aan nieuwe kleurboeken voor volwassenen. Er komen zo vaak nieuwe, toffe kleurboeken op de markt (en we hebben de eerste catalogussen van uitgevers gezien voor 2015, het gaat volgend jaar gewoon verder!). Om het je makkelijk te maken voor de feestdagen zetten we onze favoriete negen kleurboeken voor volwassenen voor je op een rij. Dat maakt het kiezen een stuk eenvoudiger, niet?

Kleurboeken voor volwassenen

Alles over deze kleurboeken voor volwassenen

1. De fijnste kleurboeken? Die met een ringband. Dan kun je namelijk ook goed bij de binnenkant van een kleurplaat. Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis was een van de eerste kleurboeken voor volwassenen met een ringband. Volgend jaar volgt deel 2!

2. Een van de eerste kleurboeken waren we mee in aanraking kwamen was Het enige echte kleurboek voor volwassenen van BBNC uit. Inmiddels is Het derde enige echte kleurboek voor volwassenen uit. En hij is leuk! Wist je trouwens dat volgend jaar het vierde deel uitkomt?

3. Mijn geheime tuin is niet alleen een kleurboek, het is ook nog een zoekboek. Dubbel pret dus van dit kerstcadeautje.

4. Goed geprijsd & net even anders dan het gemiddelde kleurboek voor volwassenen. Het Feel Good kleurboek is voorzien van prachtige quotes. En ja, deze kun je ook inkleuren.

5. Het ideale kleurboek voor mensen die een uitdaging niet uit de weg gaan: de kleurplaten in Het enige echte mandala kleurboek zijn niet alleen extra groot, ze zijn ook nog eens extra ingewikkeld.

6. Niet echt een kleurboek: de pagina’s van dit boekje vormen samen een heel grote Parijs-kleurplaat. Leuk!

7. Na het succes van Mijn geheime tuin kwam er een nieuwe uitgave van dit boek: een boek bestaande uit 20 ansichtkaarten die je kunt inkleuren.

8. Combineer je dagelijkse planning met dagelijks kleuren. Het kan met De enige echte kleuragenda van 2015.

9. Weer zo’n handig kleurboek met volwassenen: dit Feel Good Color boek belooft je stressgehalte te verminderen. Ik heb het getest en het werkt echt.

Ook leuk om te geven!

Weet je zeker dat de ontvanger van jouw cadeau ook geschikte potloden of stiften in huis heeft? Mocht je budget het toe laten, overweeg dan ook om deze er bij te kopen.

Mijn voorkeur gaat uit naar fineliners, omdat deze net wat preciezer kleuren dan potloden. En de meeste kleurboeken hebben dikke pagina’s, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat deze doordrukken. Ik heb in de la twee mooie Stabilo-rollen liggen, met dikke én dunne punten.

Ga je voor potloden, vergeet dan niet er een mooie puntenslijper bij cadeau te doen. Die zullen fanatieke kleurders vaak nodig hebben!

Win, win, win!

Helaas, deze winactie is reeds verlopen. De winnaars zijn al bekend gemaakt. Ga naar onze win-pagina voor andere leuke acties.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

6 reacties

 1. Stella

  5 december 2014 at 12:08

  Ik ben een notoire slechte slaper en heb eindelijk een methode gevonden die me daarbij kan helpen. Onderdeel is het activeren van je verbeelding, en daarbij is kleuren een van de middelen. Ik zou dus echt, heel erg, geholpen zijn met dit mooie pakket!

 2. Sofie Dekkers

  5 december 2014 at 13:25

  Omdat ik er rustig van word en de kinderen het meestal niet zo leuk vinden als ik in hun kleurboeken kleur. Leuke actie!

 3. Anita H.

  5 december 2014 at 17:03

  Ik kan wel wat ontspanning gebruiken omdat ik een vreselijke piekeraar ben. Kleuren vond ik als kind ontzettend leuk en ik denk dat dat nog steeds zo is.

 4. Aukje

  5 december 2014 at 17:37

  Ik ben erg benieuwd naar het kleuren, wie weet ontdek ik een nieuwe hobby. 🙂 Het lijkt me inderdaad ook wel rustgevend, dus dat wil ik wel eens ervaren. 🙂

 5. Nicolet

  7 december 2014 at 21:03

  om een heerlijke vakantie straks, na een druk afgelopen half jaar en een sterfgeval in de familie. Heerlijk voor de aankomende kerstperiode

 6. Ingrid

  15 december 2014 at 06:56

  lijkt me heerlijk ontspannend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *