De boom in! 9x zelfgemaakte kerstballen

Door  |  0 reacties

Kun je ook zo lastig kiezen als je in het tuincentrum loopt en al die mooie, maar oh zo dure kerstballen ziet? Pak het eens anders aan! Ga voor de zelfgemaakte kerstballen, die niet alleen origineler maar ook een stuk vriendelijker voor je portemonnee zijn.

Het liefst koop ik elk jaar een andere kleur kerstballen en ornamenten voor in de boom. Maar kassa, dat tikt even aan. Kerstballen, en zeker de mooie glazen variant, zijn niet bepaald goedkoop. Dit jaar ging ik op zoek naar alternatieven. En ik kwam de leukste kerstballen tegen om zelf te maken.

Je hebt er vaak niet veel voor nodig. Voor deze zelfgemaakte kerstballen kun je goedkope basis kerstballen gebruiken en in sommige gevallen heb je zelfs deze niet nodig. Kun je van het bespaarde geld toch mooi weer wat extra kerstcadeaus kopen.

Zelfgemaakte kerstballen

Alles over deze zelfgemaakte kerstballen

1. Instant happiness! Deze doorzichtige kerstballen (overigens de basis voor veel zelfgemaakte kerstballen) veranderen in vrolijke ballen door het gebruik van confetti, hagelslag en andere vrolijk gekleurde waren.

2. Wat je nodig hebt voor deze mozaïek kerstballen? Heel veel cd’s of dvd’s in kleine stukjes. Wat zal jouw boom schitteren!

3. Punaises & bakkersdraad: meer heb je niet nodig voor deze beauties van kerstballen.

4. Het ziet er ingewikkelder uit dan het is, maar als je een beetje kan tekenen, lukt het jou ook om zulke toffe sneeuwpop-kerstballen te maken. Wist je dat de sneeuwpoppen gewoon van je eigen (of leuker, die van je kinderen) vingerafdrukken gemaakt kunnen worden?

5. Gebruik voor deze zelfgemaakte kerstballen wel geslagen basis-ballen. Koop de juiste verf en ‘dip’ je kerstballen in de door jou gewenste kleur. Welkom ombre kerstballen!

6. De basis van deze toffe, zelfgemaakte kerstbal is geen kerstbal, maar een ballon. Naast de ballon heb je enkel touw, lijm en een hoop glitters nodig.

7. Met doorzichtige kerstballen kun je nog zoveel meer leuke dingen doen. Koop letterkralen, maak er woorden van, pak er een kersttakje bij en voila!

8. Kleine moeite, groots effect. Verf jouw goedkope basis kerstballen in de gewenste kleur en bestrooi deze met glitters.

9. Dit zijn nog eens voordelige zelfgemaakte kerstballen. Meer dan een paar stroken papier en kraaltjes heb je haast niet nodig. Ik ben verliefd op deze papieren kerstballen!

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *