Smullen! 9x eetbare kerstcadeaus

Door  |  2 reacties

Niet alleen nemen we steeds vaker eetbare souvenirs mee van vakantie, we geven elkaar ook in eigen land steeds vaker eetbare cadeautjes. En dat is echt niet alleen omdat het erg budgetvriendelijk is…

Toegegeven: als je portemonnee cadeautjes niet echt toelaat, dan zijn eetbare cadeautjes erg handig. Maar dat is niet de enige reden dat we steeds meer eten (en dus ook eetbare kerstcadeaus) cadeau geven. De onpersoonlijke cadeautjes zijn simpelweg een beetje ‘uit’. We geven graag specifiek gekozen cadeautjes, waar aandacht aan is geschonken.

Geen kale envelop meer met een naam er op omdat iemand toevallig geld wil hebben. En ook een bosje bloemen of een doosje (niet zelfgemaakte) bonbons geven én krijgen we steeds minder. Zelfgebakken cakes & trommels met de lekkerste koekjes: dat kan dan wel weer!

Ook met kerst dus. Extra feestelijk ingepakt natuurlijk! Om jou op weg te helpen gingen we op zoek naar de leukste eetbare cadeaus. En wat kwamen we veel leuke ideeën tegen! Kiezen was nog lastig, maar het is gelukt. Voor welke van deze negen eetbare kerstcadeaus ga jij?

Eetbare kerstcadeaus

Alles over deze eetbare kerstcadeaus

1. Deze sneeuwvlokken zijn niet alleen lekker, als je ze in een mooi doosje met feestelijk zijdepapier verpakt zijn ze ook nog eens geweldig kerstcadeau.

2. Chocolade is al-tijd goed. Besprenkel deze chocolade fudge ballen met groen/wit/rode hagelslag en het is 100% kerst!

3. Ben je op zoek naar eetbare kerstcadeaus die je aan mij wilt geven? Mij mag je wakker maken voor zelfgemaakte hotchoc spoons.

4. Leuk als je gastheer of -vrouw kinderen heeft: neem deze marshmallow sneeuwpoppen mee. Uiteraard feestelijk verpakt!

5. Brownies in een pot. Hoewel niet direct een eetbaar kerstcadeau, want de ontvanger mag zelf gaan bakken, wel een erg leuk idee!

6. Pretzels zijn in Nederland minder bekend, maar in het buitenland worden deze veelvuldig gegeten met kerst. Versier ze met chocolade en je hebt toffe eetbare kerstcadeautjes.

7. Als je ze koopt (zie hier) zijn ze niet echt goedkoop. Maar je kunt ze ook zelf bakken (bekijk meer kerstkoekjes-inspiratie) en feestelijk inpakken. Veel voordeliger!

8. Als je gaat zoeken naar zelfgemaakte of eetbare kerstcadeautjes zul je heel veel varianten van cadeautjes in mason jars voorbij zien komen. Origineler is deze optie: een gingerbread pot met daarin lekkere chocolaatjes (of iets anders naar wens).

9. Voor de kookliefhebber: homemade rozemarijn-knoflook-olie.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

2 reacties

  1. Astrid

    9 december 2014 at 12:39

    Wat ontzettned leuke (en lekkere!) cadeau-ideeën zijn dit. Superleuk bedacht!

  2. Denise Browning@From Brazil To You

    9 december 2014 at 15:20

    Thanks a lot for featuring two of my Christmas recipes, Laura! All 9 treats look amazing…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *