Sauzen: recepten die je kerstdiner maken

Door  |  0 reacties

Een goede saus kan een recept maken, een slechte saus kan een recept breken. En juist met kerst wil je dit laatste voorkomen. Koop het boek Sauzen, een compacte gids vol met recepten & suggesties.

Hoe fantastisch is gerecht ook is, als de saus er niet bij past of deze (nog erger) mislukt is dan sla je de plank mis. Dan blijft er weinig over van dat malse stuk vlees of dat verse visje. Vaak worden er dan kant-en-klaar pakjes gebruikt, want “Dan is het risico minder”. Maar ook dat is zonde van de smaak. En ook helemaal niet nodig, dat bewijst het boek Sauzen.

Sauzen: wat kun je verwachten?

Sauzen receptenSauzen! mag dan een klein compact kookboek zijn, het is van onschatbare waarde.

In dit boek gaat de schrijver uit van de basis en vanuit die basis laat hij je zien hoe je heel eenvoudig maar liefst 40 aromatische en verfijnde sauzen zelf kunt klaarmaken. De veertig sauzen zijn toegespitst op vlees, vis, salade, groente, pasta en nagerechten. Je grijpt dus nooit mis.

Naast deze recepten word je overigens eerst meegenomen naar de basis: welke basisingrediënten zijn er nodig, hoe breng je een saus op smaak, welke technieken kun je toepassen en hoe bind je sauzen. Daarna kun je pas echt aan de slag!

Sauzen: recepten om je vingers bij af te likken

Wij zijn fan van dit compacte boekje: altijd de juiste suggesties bij de hand. Een krachtige braadjus voor bij steaks en entrecote. Truffelsaus voor bij duif en kwartel (kan ook prima bij rundvlees overigens. Verse bechamelsaus voor over de lasagne. Groene saus voor bij asperges en gepocheerde vis. Witte wijnsaus voor bij snoekbaars en tarbot. Romige kreeftensaus, die bij meer past dan alleen maar kreeft. Wat dacht je van bij zonnevis, zeetong, tarbotfilet en zelfs bij pasta- en rijstgerechten.

Veelzijdige hollandaisesaus voor bij gekookte groenten, gegrilde vis, gebraden vlees en gepocheerde eieren. Tomatensaus voor bij pastagerechten, groene asperges en courgettes. Wortelsaus, enorm lekker bij kipfilet. Pesto alla genovese voor bij pasa, minestrone, antipasti en ossenhaas. Vanillesaus voor bij gebak, appels uit de oven en roomijs. Chocoladesaus voor… al je desserts natuurlijk!

Voor het geld hoef je dit handige kookboekje niet te laten, hij kost maar € 6,95. Kant-en-klaar sauzen kosten op lange termijn veel meer!

Titel: Sauzen, dat is lekker!
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: € 6,95

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *