Eurosonic Noorderslag: volop genieten van muziek

Door  |  0 reacties

Eurosonic Noorderslag: hét evenement voor de muziekliefhebber. De stad Groningen is 4 dagen lang het podium voor Europese popmuziek. Het festival bestaat uit een muziekconferentie, de presentatie van zeven muziekprijzen en meer dan 300 optredens.

Wat is ESNS15?

Het festival wordt gezien als de showcase voor Europse popmuziek, en trekt jaarlijks zo’n 33.000 bezoekers waarvan meer dan 3.000 muziekprofessionals uit diverse landen. Door de hele stad kun je circa 300 optredens bezichtigen, met als grote afsluiter Noorderslag. Tijdens Noorderslag wordt o.a. de popprijs uitgereikt. Daarnaast focust het festival zich ieder jaar op een land, en dit jaar staat IJsland in de schijnwerpers.

Wanneer is het?

Het festival vindt plaats van 14 t/m 17 januari 2015.

Waar is het?

In studentenstad Groningen. Maar waar precies, dat is aan jou! Door de hele stad zijn bandjes op diverse locaties te vinden. Van grote podia tot kleine kroegjes, je kunt zelf kiezen wat je wilt zien en waar.

Voor wie is het?

Voor iedereen die van Europese popmuziek houdt, maar vooral voor degenen die het leuk vinden om nieuwe talenten te ontdekken. Naast de nieuwe talenten kun je ook luisteren naar grote popmuzikanten zoals Kensington, Jett Rebel en Chef’ Special. Het festival speelt zich voornamelijk af in de avonduren, dus het is minder geschikt voor kinderen.

Waarom mag je ESNS15 niet missen?

Omdat het festival een unieke sfeer heeft, en er zoveel muziek wordt aangeboden dat er voor iedereen wel wat wils tussen zit. Ben je nog niet overtuigd? Er zijn zoveel acts op ESNS te vinden dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Daarom heeft 3FM we een Spotify-lijstje met tips samengesteld, zodat je de (muzikale) weg niet kwijtraakt en meteen wat voorpret kan beleven voor Eurosonic Noorderslag.

Wat kost het?

Je kunt Eurosonic bezoeken met slechts een paar euro op zak voor een drankje, want het festival heeft een gratis programma waar je o.a. Blaudzun en Di-rect kunt bewonderen.

De passe-partouts voor Eurosonic en Noorderslag samen (wel betaald) zijn inmiddels uitverkocht. Maar wees niet getreurd, deze tickets zijn altijd binnen 1 uur weg en dus vrij onmogelijk om aan te komen. Je kunt nog wel tickets kopen voor woensdag (€ 20,-) en donderdag en vrijdag (€ 70,-).

Zien we je daar?

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *