Aardappel anders! 9x verrassende aardappel recepten

Door  |  6 reacties

Wil jij vanavond eens wat anders dan Nederlandse pot met gekookte aardappels?

Niets Nederlandser als de aardappel. Aardappelen, groenten, vlees is een combi die bij velen van ons dagelijks op tafel verschijnt. Niks mis mee, want de aardappel bevat een grote hoeveelheid vitamine B & C, vezels en mineralen. Maar afwisseling is af en toe best fijn toch? Wij zochten daarom een aantal verrassende aardappel recepten voor je bij elkaar.

Verrassende aardappel recepten

Alles over deze lekkere aardappel recepten

1. Van deze krokante gevulde aardappels loopt het water je toch in de mond? En om die overdaad aan kaas en toppings te compenseren; een aardappel met schil bevat twee keer zoveel vezels.

2. Wil je op de Franse toer? Met dit streekgerecht uit de Haute-Savoie zit je dan helemaal goed: tartiflette. Een ovenschotel van onder andere aardappel, Reblochon, spek, ui en crème fraîche. Pure verwennerij.

3. Aardappelpartjes uit de oven maar dan net even specialer door de kruiden en Parmezaanse kaas. Wij maken ze regelmatig. En ze doen het ook heel goed bij kinderen.

4. Ken je de zoete aardappel al? Een compleet andere smaak als de ‘gewone’ aardappel. En deze variant, gevuld met zongedroogde tomaatjes en feta, gaan wij toch echt heel snel maken.

5. Je kunt rösti natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder.

6. Gepofte aardappel met gerookte zalm en room. Als dat geen goddelijke combinatie is. En gegarandeerd scoor je hiermee punten bij je visite…

7. Van deze aardappel-kaas-pannenkoekjes wordt iedereen toch blij? Hallo comfort food!

8. Deze krokante aardappelschotel met pancetta ziet er werkelijk prachtig uit. Ik zie het voor me… in het weekend met een fijn stukje vlees en een frisse salade. Smullen!

9. En tot slot: homemade frietjes mét Indiase kruiden. Gewoon uit jouw eigen oven! En in een handomdraai klaar ook nog eens.

Voor welke van deze aardappel recepten ga jij vanavond (of morgen of volgende week)?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

6 reacties

 1. Hans de Jong

  12 februari 2015 at 11:45

  Dank voor de link naar Tartiflette !

 2. Hans de Jong

  14 februari 2015 at 14:27

  Een duidelijke site die wordt gestuurd door een computer. Jammer

 3. Hans de Jong

  14 februari 2015 at 14:32

  Ik dacht dat Sabine echt bestond. De foto is van Els uit Groningen. Niet zo mooi webbers !

 4. Laura

  14 februari 2015 at 16:38

  Beste Hans,

  Geen idee hoe je er bij komt dat Sabine niet echt bestaat en waarom je denkt dat deze foto van Els uit Groningen is. Ik, eigenaresse van Like & Love (it!) en fotograaf, heb deze recent gemaakt voor haar profielfoto hier. Mocht ene Els deze dus ook (onjuist, want uitgevend voor een ander) gebruiken dan hoor ik graag van je waar je deze hebt gespot. Daarnaast stoppen we dagelijks veel tijd in het creëren van content voor deze website, het is dus niet aangestuurd door computers. Al zouden er
  zonder computers natuurlijk geen website zijn 🙂

  Met vriendelijke groet,
  Laura

  • Hans de Jong

   14 februari 2015 at 16:42

   Je linkt naar mijn site. De foto is op Google te vinden en dan mag ik geen vragen stellen ? Jullie gebruiken tenslotte mijn recept en foto zonder te vragen. Dus ?

 5. Redactie

  14 februari 2015 at 16:45

  Beste Hans,

  Dit valt mijn inziens onder het quote/citaatrecht, maar als je het vervelend vindt veranderen we hem voor een ander recept. Maar gezien je eerste reactie was dat niet het geval…?

  Staat nog even los van de discussie over Sabine/Els en het feit dat we een computergestuurde website zouden zijn. Ik heb de originele foto (zoals door mij gemaakt) door Google Imagesearch gehaald en kom alleen Sabine tegen. Ik zie graag de link naar Els tegemoet, omdat ik het voor Sabine vervelend zou vinden als iemand anders zich voor haar zou uitgeven.

  gr Laura

  PS Ik heb u apart hiervan ook gemaild, misschien is het handig via de mail de lucht te klaren? 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *