9x extra leuk paaseieren versieren

Door  |  1 reactie

Pasen valt vroeg dit jaar (op 5 en 6 april) dus tijd om ideeën op te doen! Verf jij ieder jaar een berg eieren in alle kleuren van de regenboog? Leuk! Maar paaseieren versieren kan nog leuker!

Enig idee trouwens waarom we massaal aan de eieren gaan met Pasen? Pasen is volgens christelijke traditie het sluitstuk van een lange periode van veertig dagen waarin men zich moest onthouden van vlees en zuivelproducten. Vasten dus.

Omdat kippen vrolijk eieren bleven leggen, lag er aan het eind van de Vastentijd (op z’n vroegst 23 maart, op z’n laatst 25 april) een beste berg eieren te wachten op consumptie. En na anderhalve maand zonder één eitje op tafel, was (en is) het natuurlijk een genot om dan eindelijk weer naar hartenlust eieren te kunnen eten.

Met dat verhaal in het achterhoofd zochten wij negen leuke ideeën voor je bij elkaar waarmee je dit jaar extra leuk paaseieren versieren kunt. En alle ideeën zijn zo leuk dat je best wat eierdozen in huis mag halen.

Paaseieren versieren

9x extra leuk paaseieren versieren

1. Deze ‘hippe’ paaseieren staan met stip op nummer één. Vooral de Keep calm and Easter on is onwijs leuk. En deze paaseieren versieren is makkelijker dan je denkt!

2. Geen zin in geknoei met verfbadjes of verfhanden? Neem een zwarte stift en leef je uit. Super leuk deze zwart/witte paaseieren.

3. Puur om mee te decoreren: haal kant-en-klare decoratie-eieren en geef je ze een persoonlijke touch.

4. Nog zo’n leuke techniek. Paaseieren versieren met mooie (Paas)servetten. Zo creëer je wel heel bijzondere exemplaren.

5. Als je wel van een glittertje hier een daar houdt, zijn deze glittereieren echt iets voor jou.

6. Eieren decoreren met waskrijtjes is bij uitstek geschikt om samen met kleine kinderen te doen. En het resultaat is echt heel leuk.

7. Washi tape en eieren maken samen de leukste Paaseieren. Gelijk een goede reden om je collectie washi tape uit te breiden…

8. Over collecties gesproken: jouw nagellakcollectie kun je ook prima inzetten om paaseieren te versieren.

9. Houtje, touwtje: hoe cool zijn deze paaseieren als jij voor een natuurlijk paasontbijt gaat?

En, welke eieren verschijnen op tafel aan het paasontbijt? Of verstop je ze voor het traditionele ‘paaseieren zoeken’?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Marijke I EasyDailyFood

    16 maart 2015 at 12:32

    ziet er heel gezellig uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *