Zelf pizza maken? Originele recepten in compact kookboek

Door  |  0 reacties

Pizza: de ultieme, lekker, snelle en bovenal betaalbare maaltijd. Extra goedkoop kan het ook nog eens worden als je besluit zelf je pizza’s te maken. En met dit handige kookboek zet je elke week een originele pizza op tafel.

Bij Franco Manco, een populaire pizzaketen in Groot-Brittannië, kun je de lekkerste zuurdesempizza’s uit de houtoven eten. Eigenaar Giuseppe Mascoli en rijzende ster in de bakkerswereld Bridget Hugo hebben de recepten zo aangepast dat je zelf pizza’s kunt maken. Eenvoudig, thuis én zonder houtoven. Gewoon op een pizzasteen of zware bakplaat, in een gietijzeren pan en soms zelfs door ze te frituren. Zelf pizza maken wordt hierdoor met het kookboek Pizza om zelf thuis te maken, niet alleen leuker, ook nog eens makkelijker. En lekkerder!

Zelf pizza maken: hoe doe je dat?

Zelf pizza makenWel eens een pizzamaker aan de gang gezien in Italië, die gevaarlijk rond zwaait met een plakkaat pizzadeeg, om vervolgens de perfecte pizza voor je te bereiden? Dat kun jij ook. Echt! Want dit boek legt je eerst alle basics uit die komen kijken bij het maken van je eigen pizza. Je leest alles over de kookgerei die je nodig hebt, maar ook over het perfect deeg.

Wat voor pizza recepten kun je verwachten?

Hoewel het boek begint met de alltime klassieker Margherita biedt het boek niet alleen de bekende en oh zo geliefde klassiekers. Je vindt ook verrassende variaties in het kookboek. Een greep uit onze favorieten:

  • Pizza pancetta & aubergine
  • Pizza pesto met gebakken aardappels & parmezaan
  • Pizza stilton, flespompoen & pijnboompitten
  • Pizza wilde paddenstoelen & met thee gerookte kaas
  • Pizza spinazie, boter & pecorino

Maar je kunt met gemak elke week zelf pizza maken, en ook elke week een andere. Genoeg inspiratie qua recepten. Van heel erg lekker en een beetje ongezond tot enorm gezond. Voor welke ga jij?

Titel: Pizza om zelf thuis te maken
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 15,95

Bekijk op bol.com

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *