Instant zomergevoel: 9x DIY met schelpen

Door  |  1 reactie

Zeg je schelpen dan zeg je zomer en vakantie. Ben jij ook een enthousiaste schelpenverzamelaar? En weet je vervolgens niet echt wat je ermee moet? Speciaal voor jou zochten we negen originele ideeën voor DIY met schelpen op.

Schelpen hebben van nature een hoog decoratief gehalte en brengen je gelijk weer terug naar die zomerse stranddag. Dus pak je schelpenverzameling erbij. Lekker een middagje knutselen en je hebt de rest van het jaar het zomergevoel in huis met deze 9x DIY met schelpen.

diy-met-schelpen

Zomers knutselen: de leukste DIY met schelpen

1. Houten letters in huis zijn het helemaal op het moment. Als je ze beplakt met de mooiste schelpen die je hebt wordt diezelfde letter ineens een echte eye catcher.

2. Interieurkettingen zijn ook al helemaal hip nu. Waarom niet zelf een maken van lekker stevig touw, kralen en mooi schelpen.

3. Maak een windorgel van een stukje drifthout en schelpen en op warme zomeravonden in de tuin hoor je dat rustgevende geklingel die ervoor zorgen dat je helemaal zen naar bed gaat.

4. Een badkamer of toilet in strandsfeer? Dan is deze spiegel met een schelpenrand de finishing touch.

5. Net terug van vakantie? Stop de mooiste schelpen in een glazen pot en hang er dan met grof touw een schelp aan waarop je schrijft waar de schelpen vandaan komen. Als je dit iedere vakantie doet heb je niet alleen een instant zomer- maar ook vakantiegevoel zodra je naar de potten kijkt.

6. Een mooi dienblad of grote glazen schaal, wat kaarsen, zand en schelpen en ook op tafel is het zomergevoel snel aanwezig.

7. Open haard in huis met schouw? Op deze manier creëer je met, onder andere, jouw mooiste schelpen vrij eenvoudig een zomerschouw.

8. Maak op eenvoudige wijze met behulp van waxinelichtjes deze schattige schelpenkaarsjes. Ook leuk om cadeau te doen!

9. Deze strand-windlichten zien er ook enorm zomers uit. En ze hoeven niet persé buiten. Binnen staan ze ook geweldig.

Mocht je nog naar het strand gaan, in eigen land of op vakantie, zoek de mooiste schelpen uit en neem ze mee naar huis. Kun je straks op een regenachtige middag lekker aan de slag met deze DIY met schelpen.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Mieke Schepens

    4 augustus 2015 at 12:24

    Wat een leuk idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *