Samen kerstboom knutselen! Toffe ideeën voor regenachtige decemberdagen

Door  |  0 reacties

Begin jij ook altijd al vroeg over kerst na te denken? Welke kleuren kies ik dit jaar, heb ik nieuwe decoraties nodig, wat komt er op tafel bij het diner? De voorpret kan ook nu alvast beginnen: ga zelf een kerstboom knutselen. En natuurlijk hebben wij vast wat inspiratie voor je opgezocht.

Samen knutselen op een regenachtige zondag. Heerlijk toch? Omdat je in de kerstperiode nooit genoeg decoratie kunt hebben en ieder jaar toch het liefst iets nieuws toevoegt is je eigen kerstboom knutselen een prima idee dachten wij. Kijk je mee naar deze negen toffe ideeën?

Kerstboom knutselen

Alles over deze kerstboom knutselen ideeën

1. Puilt jouw boekenkast uit en is het eigenlijk tijd om eens flink uit te dunnen? Prima idee! En dan gelijk opstapelen tot een mooie kerst-boeken-boom. En na de Kerst breng je die boom aan boeken naar de Kringloop.

2. Met vilt kun je deze leuke kerstboom knutselen om vervolgens in de Kerstboom te hangen. Misschien een paar in dezelfde kleur of juist allemaal verschillende kleuren. Ook een blijmaker om weg te geven!

3. Nog zo’n leuke kerstboom knutsel van vilt. Eigenlijk heel simpel, maar het resultaat is er niet minder om: zachte homemade kerstboomhangers.

4. Met de kleinste telgjes een kerstboom knutselen? Dan is deze dennenappel-kerstboom zeer geschikt. En misschien wordt die van de kleine smurf dan niet zo netjes als die van jou maar wél super schattig.

5. De komende tijd mooie takken meenemen tijdens de wandelingen met de hond om daarna deze geweldige twijgen kerstboom te knutselen. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe klein of groot hij moet worden.

6. Oude kranten, boeken en tijdschriften hebben we allemaal wel in huis. Kijk hoe leuk je daarmee aan de slag kunt om dit hippe kerstboompje te knutselen.

7. Stolpen zijn helemaal terug in het interieur en lenen zich uitstekend voor een kerstdecoratie. Je kunt de inhoud van zo’n kerststolp natuurlijk kopen maar ook zelf knutselen. Of een combinatie daarvan.

8. Met papier kun je ook de leukste kerstboom knutselen. Of zoals hier te zien een hele rits in papieren kerstbomen verschillende maten en tinten.

9. Met een heleboel lintjes en heel veel geduld maak je deze originele lintjes kerstboom. Deze is in traditioneel rood en groen maar dat kies je natuurlijk helemaal zelf. Dus op zoek naar mooi lint!

Laat ik nu heel toevallig in het bezit zijn van stolpen… Die gaan dus zeker weten in kerstsfeer. En dat hippe kerstboompje, nummer 6, zie ik ook wel zitten. Welke kerstboom ga jij knutselen?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *