Opwarmen! De lekkerste curry recepten

Door  |  0 reacties

Curry-lovers opgelet: we hebben negen heerlijke curry recepten voor je uitgezocht waar je op een koude dag gegarandeerd van opwarmt. Kijk je mee of er iets van jouw gading tussen zit?

Curry is de omschrijving van een groot aantal gekruide gerechten die vooral voorkomen in de Indiase keuken, maar ook in veel andere Aziatische landen. In de 18e eeuw werd het concept van curry ook naar Europa gebracht door Britse kolonisten. De term curry wordt vandaag de dag in de Westerse wereld gebruikt voor vrijwel elk gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. (Wikipedia)

curry recepten

Alles over deze curry recepten

1. Deze Butter Chicken Curry staat bovenaan het lijstje, omdat van deze foto spontaan het water in je mond loopt. Hallo comfort food!

2. Een curry van linzen, bloemkool en zoete aardappel…. dat klinkt als een curry die niet alleen heel gezond is maar ook nog eens verzadigt.

3. Lamsvlees leent zich prima voor een curry. Checkdit recept voor Indian Lamb Curry bijvoorbeeld.

4. Lees ik daar kokos? Dan is het wat mij betreft al snel oké. De combinatie van kokos en garnalen in deze Coconut Shrimp Curry lijkt me dan ook meer dan prima.

5. Kip en curry zijn altijd een goed combi. Deze Thai Yellow Chicken Curry heeft die typische warme kerriekleur.

6. Deze pompoencurry met naanbrood heb ik onlangs eigenhandig getest én goedgekeurd. Een must taste! O ja, wel zelf nog zout naar smaak toevoegen…

7. Een dagje geen vlees? Dan is deze Creamy Tofu and Pepper Curry perfect om eens te proberen.

8. Ik word er op een of ander manier altijd blij van als ik naar een kookprogramma van Nigella Lawson kijk. Reden genoeg om Nigella’s Mughlai Chicken eens te testen.

9. Aangezien ik zo’n fijne crockpot heb is deze Slow Cooker Thai Red Beef Curry hoogst waarschijnlijk binnenkort aan de beurt.

Ben jij een echte curry-lover of wil je nu eindelijk wel eens zelf curry maken? Dan wordt je vast blij van onze selectie curry recepten.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *