9x geweldige kersttraktaties voor kinderen

Door  |  0 reacties

December zit sowieso al vol met feestelijkheden, maar er zijn natuurlijk ook nog kinderen jarig in jarige kinderen in deze drukke maand. Trakteren hoort erbij dus gingen wij op zoek naar super leuke kersttraktaties waarmee jouw smurf zeker weten indruk gaat maken op school.

Bij ons thuis zien de laatste maanden van het jaar er grofweg zo uit: Sint Maarten (lampionnen fabrieken), Sinterklaas (aankomst, schoentjes zetten, Sint op school, surprises, rijmen, pakjesavond), kleinste zoon jarig (trakteren, feestje), verjaardag van de jongens vieren (gelukkig tegelijk), kerst, oudste zoon jarig (nog een keer trakteren, feestje), Oud & Nieuw en dan ontspannnnnn…. Ik begin dus ook altijd vroegtijdig met voorbereiden, zoals het bedenken van de traktaties. Kijk je mee?

Kersttrakties

Alles over deze kersttraktaties

1. Deze Candy Cane Marshmallow Pops zien er zo schattig uit dat het bijna zonde is om ze op te eten. Hoewel de klasgenoten van jouw jarige daar waarschijnlijk totaal geen moeite mee zullen hebben.

2. Fruit trakteren is niet echt populair op school. Wel als je de jarige laat trakteren met stukjes fruit, zoals appel, die je in chocolade hebt gedipt en in versiering in typische kerstkleuren.

3. Deze bekers, versierd als kerstman/Rudolph/sneeuwman, vind ik zelf echt geweldig. En de vulling bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Kies je voor marshmallows, popcorn of gezonde druiven?

4. Van deze leuke Candy Cane Cookies kun je er maar beter heel veel maken, want iets zegt mij dat ze in no time verdwenen zijn.

5. Pakjes sap vermomd als sneeuwpop! Ik vind ze leuk en origineel. Bijkomend voordeel: niet heel ingewikkeld om te maken.

6. Aardbeien horen natuurlijk eigenlijk niet in het seizoen, maar zijn rond de feestdagen vaak wel verkrijgbaar. En je maakt er dus vrij eenvoudig een heerlijke kersttraktatie van in de vorm van aardbeien-kerstmannetjes.

7. Zijn de aardbeien-kerstmannetjes niet groot genoeg? Voeg een banaan toe en het worden deze super leuke bananen-kerstmannen op een stokje.

8. Pakjes Sultana of een andere traktatie in die vorm kun je voorzien van dit geweldige Rudolph-jasje voor geslaagde kersttraktaties.

9. En tot slot kun je met satéprikkers, marshmallows, Oreo’s, Rolo’s en nog wat ander lekkers deze sneeuwpoppen op een stokje maken. De kids kunnen hierbij prima een handje helpen door bijvoorbeeld de marshmallows te rijgen.

Nummer drie maakt hier grote kans om als traktatie te worden ingezet. Hoewel de voorkeur van de jongens toch vaak uitgaat naar zelf gebakken. Zie jij er leuke kersttraktaties tussen? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *