Warm én eenvoudig: makkelijke maaltijdsoepen voor Sinterklaas-avond

Door  |  0 reacties

Vlak voor het heerlijk avondje is gekomen ben je vaak nog druk bezig met de laatste inkopen doen, het creatief inpakken van de cadeaus en het schrijven van gedichten. Het laatste dat je dan aan je hoofd wilt hebben is het voorbereiden van een warme maaltijd, maar je wilt ook niet dat hele gezelschap op deze gezellige avond aan het droog brood zit…

De oplossing? Makkelijke maaltijdsoep! Bereid de soep vooraf of op de dag zelf en geniet voordat er een zak vol cadeaus op de stoep staat ontspannen van een lekker en gezond maaltje. Een kleine tip: hoe lekker de soep ook is, eet niet te veel zodat je ook nog van alle pepernoten, taaitaai en chocoladeletters kunt smullen!

Maaltijdsoepen recepten Sinterklaas-avond

Alles over deze recepten voor makkelijke maaltijdsoepen

1. Paddenstoelen hebben zo’n heerlijk herfstige smaak… In dit recept van Jamie Oliver mix je al jouw favorieten met bouillon, ui en smaakmakers tot een heerlijk maaltje! En vergeet het geheime ingredient mascarpone niet…

2. Misschien wel mijn alltime favourite: wortelsoep! Goedkoop, gezond, makkelijk en heel lekker! Dit recept maakt het net iets specialer, door de wortels eerst te roosteren en ook prei toe te voegen.

3. Tomatensoep is natuurlijk een klassieker die niet in de lijst mag ontbreken. Deze romige tomatensoep is lekker vullend, want er is tortellini aan toegevoegd.

4. Bloemkool en aardappels, niet de spannendste ingrediënten die je je kunt verzinnen, maar gecombineerd tot een lekkere warme soep voor tijdens een koude avond heel verzadigend!

5. Wie aan een Nederlandse winter denkt, denkt aan erwtensoep. Deze traditionele erwtensoep met rookworst past perfect tijdens de super0Hollandse sinterklaasavond.

6. Ben je op zoek naar wat specialere smaken, maar wil je het wel simpel houden? Dan is deze pastinaaksoep met zoete aardappel een goede optie!

7. Er gaat niets boven een heerlijke huisgemaakte groentesoep! De dames van Chicks Love Food hebben een recept dat iedereen kan maken.

8. Voor de exotische kok een recept voor Thaise kippensoep. Dankzij smaken als limoen, kokosmelk en vissaus een verrassend lekker soepje!

9. Groenten. Check. Romigheid. Check. Deze romige preisoep is makkelijk te maken, lekker en stiekem ook best nog wel gezond.

Wat is jouw favoriete maaltijdsoep om te maken op Sinterklaas-avond?

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *