Zo gaat jouw huis naar kerst ruiken

Door  |  0 reacties

It’s beginning to smell a lot like Christmas… Ja, je leest het goed. Het begint al aardig naar kerst te ruiken. Zeker als je de volgende negen tips toepast in je huis. Lees je mee?

Vind jij het ook altijd zo lekker als je langs de kerstboom loopt en de geur van kerst je tegemoet komt? Kerst kent nog veel meer geuren zoals kaneel, gember, sinaasappel en cranberry. Wij zochten negen manieren waarmee je nog meer de geur van kerst in huis haalt.

Geur van kerst

Zo creëer je de geur van kerst

1. Eenvoudig maar o zo doeltreffend: een pan vullen met allerlei heerlijk geurende ingrediënten zoals kaneel, gember, steranijs en sinaasappel (potpourri dus) en dat uuuuuuren lang laten sudderen op heel laag vuur. Je hele huis ruikt gegarandeerd naar kerst!

2. Deze sinaasappels die vol geprikt zijn met kruidnagels ruiken niet alleen heerlijk maar zien er ook nog eens prachtig uit met al die patronen. De geur van kerst en een prachtige decoratie ineen dus.

3. Heb jij een gezellige open haard? Als je deze aanmaakblokjes maakt en daarmee de haard aansteekt verspreiden ze een heerlijke kerstgeur.

4. Glühwein zorgt niet alleen voor die fijne kerstgeur in huis, maar zorgt ook voor gezelligheid en blije gezichten. Een perfecte combinatie rond de feestdagen!

5. Haal een berg kaneelstokjes in huis en bind deze om een paar kaarsen. Als de kaneelstokjes warm worden door de kaars geven ze hun geur af. Gebruik vanillekaarsen en het is een nog groter geurfeest.

6. Wilde je toch al zelf kerstboomhangers maken? Als je deze kaneelhangers maakt dan ruikt je boom ge-wel-dig.

7. Deze geurkaars van Ipuro met de naam Christmas Star ruikt niet alleen heerlijk, maar zit ook nog eens in een leuk kersterig glas.

8. Een schaal vol met home made potpourri is een klassieker die werkt als een trein. Je bepaalt zelf de geur aan de hand van de vulling. Leef je uit!

9. Wat dacht je tot slot van een zelfgemaakte Mason Jar oliekaars? Vullen met ingrediënten die zorgen voor de geur van kerst en je hebt er urenlang plezier van.

Nog geen kerstboom in huis maar wel al zin in die typische kerstgeur? Zo haal je de geur van kerst wel in huis!

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *