Gezellig! Creëer een kerst vensterbank

Door  |  0 reacties

Thuis komen tijdens de donkere dagen voor kerst terwijl binnen de kerstlichtjes branden is super gezellig. Een versierde kerst vensterbank zie je van een afstand al en maakt het een nog groter feest om naar huis te gaan. Kijk je mee naar wat voorbeelden?

Ken je nog het schrikbeeld van die trappetjes met lampjes die je veelvuldig tegenkwam als je bij mensen naar binnen keek tijdens de kerstperiode? Dat kan anders. Kleed jouw vensterbank op een originele manier aan tot een kerst vensterbank.

kerst vensterbank

Alles over deze gezellige kerst vensterbanken

1. Geen zin in of ruimte voor een grote kerstboom? Een klein boompje voor het raam zorgt voor een instant kerst vensterbank. Afgemaakt met wat leuke accessoires is het plaatje compleet.

2. Een serie potjes vullen met mos en grote dennenappels zorgt ook voor een kerstsfeer in de vensterbank. Kies voor potjes die bij jouw interieur passen of versier ze met lint. Glitters zijn toegestaan!

3. Mooie witte sterren aan een lint voor het raam, kaarsen eronder en je hebt een rustgevende witte kerst vensterbank.

4. De populaire letterverlichting van de HEMA kun je ook heel goed gebruiken om je vensterbank een kerstlook te geven. Bijvoorbeeld met de ster of zoals hier door een woord te maken als Joy of X MAS.

5. Nog een verzameling lege glazen potten in de kast staan? Vul ze met wat kunstsneeuw, zet er een kaarsje in en plaats ze samen met wat decoratieboompjes en een hertje in de vensterbank. 100% kerst!

6. Zwarte kerstdecoratie is erg gewild dit jaar. Dit sterrengordijn voor het raam zie je door de zwarte kleur extra goed. Met zwart karton en wat visdraad of mooi lint maak je het eenvoudig zelf.

7. Vind je het zonde dat je verzameling mooie mokjes het grootste deel van de tijd in de kast staat? Waarom zet je ze niet in de vensterbank? Vullen met zand, laagje mos erop, wat mini kerstballetjes erbij en een mooie kaars erin.

8. Als je een mooie tak uit het bos mee neemt en ophangt kun je daar perfect die paar écht bijzondere kerstdecoraties aan kwijt. Vervolgens de vensterbank vullen met een kerststolp, de ramen sjabloneren en je raam is de blikvanger van de straat.

9. Geen vensterbank of is de vensterbank niet breed genoeg? Je kunt ook het tekentalent van je kind(eren) of jezelf gebruiken om een leuke kerstdecoratie te tekenen op het raam met speciale stiften.

Ik weet niet hoe dat bij jou werkt, maar ik kan nu dus niet kiezen. Waarschijnlijk wordt het dus een combinatie van een aantal van deze gezellige kerst vensterbanken. Doe je mee?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *