Kerstbrunch: haal jezelf uit de spagaat die (schoon)familie heet

Door  |  0 reacties

Twee kerstdagen; een familie en een schoonfamilie. Wie krijgt welke dag? En wat als (schoon)ouders dan ook nog eens gescheiden zijn? Dan kom je niet weg met twee diners. Er is een simpele oplossing voor; stap over op de kerstbrunch.

Een paar jaar geleden zaten we qua planning met alle kerstetentjes nog al in een spagaat; wie op welke dag en wanneer? Konden we ook nog onze vrienden zijn tijdens kerst? “Wat als we nu een kerstbrunch doen voor iedereen?”, opperde ik mijn vriend. Even moest hij omschakelen; kerst stond toch gelijk aan samen dineren. Maar al snel zag hij de voordelen in; we hielden een avond over die we vervolgens naar eigen wens konden invullen.

Sindsdien passen we de kerstbrunch vaker toe als de planning weer eens een kerstdrama lijkt te worden. Een uitgebreid buffet vaak, met uiteraard de lekkerste kerstbrunch recepten. Een mooi gedekte tafel, kaarslicht en cadeautjes zorgen voor de rest.

Om je warm te krijgen voor de kerstbrunch i.p.v. de kerstlunch ging ik op zoek naar de lekkerste kerstbrunch recepten. Kijken of jij het dit jaar ook overweegt?

Kerstbrunch recepten

Alles over deze kerstbrunch recepten

1. Feestelijk om te zien én lekker om te eten: een terrine van ham en mosterd.

2. Een luxe tintje aan je kerstbrunch? Recepten met zalm doen het altijd goed. Ik ga voor deze mini-aardappel-pannenkoekjes met zalm.

3. Vegetariërs in gezelschap? Maak deze champignon-broodjes. Lekker warm in de waarschijnlijk toch wel koude decembermaand. Een recept van Jamie Olivier, dus altijd een succes.

4. De perfecte kerstsalade, alleen al vanwege de kleur. Met o.a. komkommer en granaatappel.

5. Om de kerstsfeer erin te houden – het is toch anders dan een diner – probeer ik tijdens de kerstbrunch de kerstsfeer wel optimaal terug te laten komen. Ik wil niet alleen maar gewoon lekkere brunchrecepten die ik ook elke andere dag zou kunnen serveren. En omdat we het kerstdessert missen, staat er altijd wel iets zoets op tafel. Zoals deze cheesecake-kerstmutsjes. Is er ook meteen fruit toegevoegd aan de kerstbrunch!

6. Geen winterse brunch compleet zonder soep. Deze populaire clam chowder is makkelijk om te maken en visliefhebbers zullen er van smullen.

7. Leuk: mini-kerst-quiches gevuld met spinazie, feta en champigons. Ook geschikt voor vegetariërs dus.

8. Geen brunch compleet zonder eieren, maar om nu gewoon een doos gekookte eieren op tafel te zetten? Neuh… Tijdens een kersbrunch mag het wel iets chiquer. Wat dacht je van deze eiertaartjes?

9. Maak dit jaar je eigen kerststol. Deze Duitse variant is een aanrader!

Ben jij overtuigd van de kerstbrunch? Dan ben ik benieuwd voor welk van deze recepten jij gaat.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *