Candy Cane Day: de lekkerste Candy Cane recepten

Door  |  0 reacties

Vandaag is het niet alleen Tweede Kerstdag maar ook Candy Cane Day. En die twee horen ook bij elkaar. Overgewaaid uit Amerika kun je tegenwoordig ook in Nederland in de kerstperiode overal candy canes kopen. Tijd om de leukste candy cane recepten te selecteren.

Candy canes zijn gebogen witte zuurstokjes met een pepermuntsmaak en de kenmerkende rode strepen. Ze doen het erg leuk als decoratie in de kerstboom. En omdat je ze niet zomaar weggapt is de kans op een leeggegeten boom kleiner dan wanneer je hem volhangt met kerstkransjes.

Behalve als decoratie kun je er echter ook mee aan de slag in de keuken. Kijk je mee naar de candy cane recepten? Dan kun je aan de slag met de overgebleven candy canes.

Candy cane recepten

Alles over deze candy cane recepten

1. Deze goddelijk ogende candy cane brownie trifle is het perfecte dessert om het diner op Tweede Kerstdag mee af te sluiten.

2. Iets lekkers bij de koffie en/of thee? Candy cane fudge is niet alleen toepasselijk op deze dag, maar ook nog vrij eenvoudig te maken.

3. Candy cane hot cocoa pops zien er super leuk uit en smaken net zo lekker. Leuk als traktatie op Tweede Kerstdag of bij een kampvuur. Lekker marshmallows roosteren voor bij de warme choco.

4. Zelf macarons maken? Wat dacht je van deze candy cane macarons?

5. Ik gok dat je de kids een groot plezier doet met deze candy cane rendieren. Ze zijn toch ook te leuk?!?

6. Creatievelingen kunnen aan de slag met deze candy cane snowman. Ook gegarandeerd een succes. Leuke decembertraktatie ook!

7. Bijna zonde om op te eten; deze candy cane sugar cookies. Bijna…. want uiteindelijk gaat dat schaaltje natuurlijk gewoon leeg.

8. In Amerika heet dit een candy cane cloud dessert. Maar het komt neer op een coupe vol slagroom. Misschien wat te veel van het goede, maar met een bol ijs eronder komt het helemaal in orde.

9. Oreo-fans opgelet! Ook op candy cane day denken we aan jullie met het recept voor deze pepermint oreo milkshake waarvan het water je spontaan in de mond loopt.

Veelzijdig toch die kerst zuurstokjes? Ga jij aan de slag met deze negen candy cane recepten voor Candy Cane Day? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.