Midden in de winternacht: dé kerstfilm van 2013

Door  |  0 reacties

Een kerstfilm met een pratende eland die van chocolademelk houdt. Al bij het zien van de trailer waren we fan van Midden in de Winternacht.

Een hoog wintergehalte heeft deze kerstfilm zeker: de kerstman is present, zoals gezegd een pratende ezel, maar ook veel humor, sneeuw en zoals het bij een echte kerstfilm hoort: een happy end. En vanaf vandaag kun je deze film bewonderen in de bioscoop.

Het verhaal van ‘Midden in de Winternacht’

Max heeft geen zin in Kerst, zijn ouders zijn gescheiden en voor hem hoeft het familiefeest dan niet. Maar dan stort er letterlijk een eland op zijn huis. Max vindt hem buiten bewustzijn op de grond in de schuur. Zodra hij bijkomt is het eerste wat hij Max vraagt: “Heb je ook chocolademelk?”. Vanaf dat moment ben je verliefd op de eland, het kan niet anders.

De eland blijkt Moos te heten en het officiële test-rendier van de Kerstman. Hij voert elk jaar de eerste rit met de slee uit. Maar die slee is nu ook ergens neergestort, samen met de kerstman. Hoe worden de cadeautjes dit jaar bezorgd? Max breekt zijn hoofd erover. Hoe kunnen ze Moos’ sterrenstof (waardoor hij kan vliegen) uit de handen van de verschrikkelijke buurman redden? En waar is de kerstman?

Aan Max de zware taak om ervoor te zorgen dat er deze kerst wel degelijk cadeautjes worden bezorgd.

Bekende gezichten

Niet alleen dankzij het goede verhaal en de aandoenlijke eland zal deze film volgens ons een succes worden.

Midden in de winternacht, film voor de hele familieMidden in de Winternacht heeft ook nog eens een topregisseur en een dito cast. De film is geregisseerd door regisseur Lourens Blok, die het na het succes van Van God Los en Feuten tijd vond voor iets heel anders.

Zijn kwaliteiten als regisseur worden versterkt door bekende namen als Jelka van Houten (als de moeder van Max), Arjan Ederveen (als verschrikkelijke buurman Panneman) en Derek de Lint (als kerstman). De stem van de Eland zul je ook snel herkennen: Jeroen van Koningsbrugge.

Ook leuk: de titelsong van Midden in de Winternacht zul je allicht herkennen van het kerst-album Christmas with Nick & Simon. We verwachten dat Best time of the year ook nog wel een succes-nummer kan worden!

Meer informatie? Kijk snel op de Facebook-pagina van ‘Midden in de Winternacht’ >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *